Menu
 

Fogelis: Covid-19 laikā sportistu lielākais izaicinājums ir motivācijas trūkums, nevis treniņu ierobežojumi

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Lai gan Covid-19 dēļ sportistiem nākas saskarties ar materiālām problēmām un treniņu ierobežojumiem, vislielākās izaicinājums ir motivācijas jautājums, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītājs Einars Fogelis.

Viņš skaidroja, ka sportisti ir pieraduši pie diezgan skaidra un paredzama sacensību grafika, kas ļauj plānot arī savas karjeras attīstību un piedalīšanos nākamajās vai aiznākamajās olimpiskajās spēlēs.

"Sportists skaidri zina, kā veidot savu sportisko formu, kā veidot attiecības ar saviem konkurentiem, kā veidot attiecības ar saviem treneriem, bet šobrīd ir lielais nezināmais. Piemēram, atsevišķi sportisti, kuri darbojas riteņbraukšanā, gatavojas uzaicinājumam uz savu komandu, bet pirmajā reizē tas nenotiek - sacensības tiek pārceltas. Sportists turpina gatavoties. Otrajā reizē pirms izlidošanas sacensības tiek atceltas. Sportists vienkārši atnāk un saka, ka morāli vairs nesaprot, ko tālāk darīt," situāciju raksturoja Fogelis.

LOV vadītājs atzina, ka tieši šī motivācijas problēma ir lielākais izaicinājums, gatavojot arī nākamā gada Latvijas olimpisko komandu.

Vaicāts, vai varētu būt tā, ka Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanas dēļ tajās nevarēs piedalīties kāds no Latvijas sportistiem, kurš olimpiādē būtu varējis startēt šogad, Fogelis atzina, ka tādi gadījumi var būt, taču var būt arī pretēji gadījumi. "Ir sportisti, kuri šo laiku izmanto traumu dziedēšanai, un kuriem nebūtu bijusi iespēja pilnvērtīgi nostartēt, ja Tokijas spēles notiktu šajā gadā," norādīja LOV vadītājs.

Kopumā viņš prognozēja, ka skaitliski Latvijas komanda nākamajā gadā paredzētajās Tokijas olimpiskajās spēlēs būs aptuveni tāda, kā plānots - 30 līdz 35 sportisti.

Vaicāts, vai pieļauj, ka Covid-19 radīto problēmu un ierobežojumu dēļ Latvijas dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs varētu sadārdzināties, Fogelis atbildēja, ka tas tā noteikti varētu būt. Kā vienu no piemēriem viņš minēja aviobiļešu cenas, kas paaugstinās, samazinoties reisu skaitam.

LOV vadītājs norādīja, ka izmaksu sadārdzināšanās jautājums, pirmkārt, būs jārisina nacionālā līmenī, taču šai problēmai ir pievērsušās arī starptautiskas organizācijas, tai skaitā Starptautiskā Olimpiskā komiteja, kura cenšas apzināt, kādi papildu resursi olimpisko spēļu sarīkošanai būs nepieciešami Covid-19 dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.