Menu
 

Pasaules kausa sezona skeletonā un bobslejā sāksies novembrī ar diviem posmiem Siguldā

  • Autors:  LETA
Foto - IBSF Foto - IBSF

Pasaules kausa 2020./21.gada sezona bobslejā un skeletonā Siguldā sāksies ar diviem posmiem, kas paredzēti laika posmā no 16. līdz 29.novembrim, ziņo Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Jau ziņots, ka 2021.gada pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks Vācijas pilsētā Altenbergā. Sākotnēji pasaules čempionāta norise no 5. līdz 14.februārim bija plānota ASV pilsētā Leikplesidā. IBSF gan ziņo, ka Leikplesida pasaules čempionātu varētu uzņemt 2025.gadā.

Augusta beigās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis sarunā ar Latvijas Radio atklāja, ka IBSF izskatot iespēju Latvijai piešķirt tiesības rīkot pasaules čempionātu, kā arī uzņemt papildus Pasaules kausa posmus.

No Ekmaņa paustā otrdien realizējusies tikai daļa, jo pasaules čempionāts Siguldai ies secen, bet Pasaules kausa sezonas pirmie starti gan notiks Latvijā.

Sigulda Pasaules kausa sezonu skeletonā un bobslejā atklās laika posmā no 16. līdz 29.novembrim. Tālāk divi etapi paredzēti Austrijas pilsētā Insbrukā (7.-20.decembris), bet pa vienam Vinterbergā (4.-10.janvāris), Sanktmoricā (11.-17.janvāris), Kēnigszē (18.-24.janvāris) un Pekinā (8.-14.marts).

Tikmēr Ziemeļamerikā laika posmā no 4. līdz 21.janvārim vienā trasē plānots aizvadīt divus posmus pēc kārtas. IBSF gan ziņo, ka vēl nav izlemts, kurās trasēs notiks sacensības.

Eiropas kauss bobslejā Vinterbergā startēs decembra sākumā, bet pēcāk posmi decembrī un janvārī plānoti Siguldā, Altenbergā un Insbrukā, bet februāra vidū sezonas noslēdzošais etaps gaidāms Kēnigszē.

Līdz ar pirmajiem startiem Pasaules kausā vīriešu konkurencē, Siguldas trasē būs redzami arī sieviešu monobobi. Dāmām pēc Siguldas būs jādodas uz Insbruku, bet nākamgad jau būs starti Sanktmoricā un Insbrukā, bet sezonas fināls paredzēts olimpisko spēļu trasē Pekinā.

Eiropas kauss monobobiem dāmu konkurencē notiks paralēli Pasaules kausa posmiem.

Savukārt Eiropas kauss skeletonā novembra beigās sāksies Vinterbergā, bet līdz janvārim sekos posmi Kēnigszē, Siguldā, Altenbergā un Insbrukā.

Savukārt pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā junioru konkurencē aizvien plānots 18.-24.janvārī Sanktmoricā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.