Menu
 

Foto: LABL 12.sezona startē ar Siguldas, Baložu, Salaspils, Inčukalna un Indijas badmintonistu uzvarām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Sestdien Siguldas Sporta centrā aizvadīts Latvijas Apvienotās badmintona līgas 12.sezonas pirmais turnīrs. Pie uzvarām divpadsmit vienspēļu un dubultspēļu turnīros guva gan rīdzinieki, gan Pierīgas novadu pārstāvji no Siguldas, Baložiem, Salaspils un Inčukalna, gan Latvijā studējošie Indijas un Šrilankas badmintonisti.

Divus panākumus elites A grupā Siguldā guva mājiniece Jekaterina Romanova. Vienspēļu viena apļa turnīrā viņa, nezaudējot nevienā setā, pārspēja četras pretinieces – trešo vietu ieguva otra Siguldas badmintoniste Arta Priedniece. Savukārt dubultspēļu turnīrā Romanova kopā ar Liānu Lencēviču guva trīs uzvaras un ieguva pirmo vietu. Trešajā vietā ierindojās Diāna Šavalgina no Salaspils kopā ar rīdzinieci Anitu Švalbi.

L.Lencēviča vēl vienu panākumu guva jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar Alenu Zandovski – finālā siguldieši ar 21:15, 21:18 pārspēja Imantu Kelmeru no Salaspils no Terēzni Balodi no Rīgas. Mačā par trešo vietu Paula Panke un Inese Preinberga (BK “Rīga”) uzvarēja salaspiliešus Juri Krūmiņu un Diānu Šavalginu 21:13, 21:10.

Vīru A grupas vienspēļu finālā siguldietis Artūrs Akmens ar 21:16, 21:18 pieveica valmierieti Andi Bērziņu, bet dubultspēlēs triumfēja Viesturs Bajārs no Baložiem un Imants Kelmers no Salaspils, kuri triju setu cīņā pārspēja Baložu duetu Mārtiņš Kažemaks un Valters Liepkalns – 19:21, 21:12, 21:14.

B grupas turnīrā mazāk pieredzējušām badmintonistēm pirmās divas ieguva Paula un Madara Mackēvičas no Siguldas, bet pāru turnīra finālā Inčukalna sporta kluba pārstāves Ieva Gailīte un Līga Lapsa izrādījās pārākas pār P.Mackēviču un Nikolu Muķieli 21:13, 21:13. B grupā vīriem dubultuzvara Jelgavā dzīvojošajam un studējošajam Frensisam Pravenedaserilam no Indijas – gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs kopā ar Lakmalu Kularatni no Šrilankas. Savukārt C grupā pirmo vietu ieguva Konstantīns Serafimovs (“Dārta/Daugmale”), bet trešo – siguldietis Edgars Romka.

Vienlaikus ar Latvijas Apvienotās badmintona līgas turnīru Siguldas 1.pamatskolas sporta zālē norisinājās turnīrs U13 vecuma grupā. No mājiniekiem vislabāk klājās Agatei Štamerei un Elizabetei Erstai, kuras ieguva attiecīgi pirmo un trešo vietu, bet puiši turnīrā labākais bija Oskars Bajārs no Baložiem.

Arī šogad Latvijas Apvienotās badmintona līgā plānoti seši turnīri – vēl oktobrī un martā Inčukalna sporta kompleksa, kā arī decembrī, janvārī un aprīlī Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.