Menu
 

FOTO: Pierīgas čempionu titulu pagarinājumā izcīna Ropažu basketbolisti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Par šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempioniem kļuvuši Ropažu basketbolisti, kuri izcīnīja divas uzvaras Mārupes sporta kompleksā notikušajā finālturnīrā. Finālā viņi papildlaikā pārspēja mājiniekus mārupiešus, bet trešo vietu ieņēma pagājušā gada Pierīgas novadu turnīra uzvarētāji Salaspils basketbolisti.

Finālā ar 4x7 minūtēm uzvarētāju noteikšanai izrādījās par maz. Gandrīz visas cīņas gaitā vadībā bija Mārupes komanda, otrajā ceturtdaļā rezultāts bija pat 34:22 viņu labā, ceturtajā ceturtdaļā – 54:47. Tomēr pamatlaika izskaņā ropažnieki spēja panākt izlīdzinājumu 56:56, bet triju minūšu pagarinājumā izrādījās krietni auksasinīgāki – 67:59. Kā atzīmē turnīra rīkotāji Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, Ropažu novads jau ļoti ilgu laiku nebija saņēmis augstāko godalgoto vietu Pierīgas novadu sacensībās.

Uzvarētāju rindās pirmo vijoli, saprotams, spēlēja Silakroga iedzīvotājs un Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs Rihards Kuksiks, kura kontā 25 punkti. Vēl Ropažu komandā spēlēja Mārtiņš Pentjušs, Jānis Ozols, Andis Prūsis, Staņislavs Sviderskis, Gints Kravalis, Rolands Salnieks, Kārlis Ozoliņš, Andris Kuksiks un Guntis Buks. Mārupes vienības sastāvā finālā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Matīss Rožlapa.

Iepriekš notikušajās pusfināla spēlēs mārupieši ar 53:43 bija uzvarējuši Krimuldas novada basketbolistus, bet ropažnieki ar 65:51 salaspiliešus, tādējādi revanšējoties par zaudējumu pagājušā gada Pierīgas turnīra finālā (47:57). Spēlē par trešo vietu Salaspils basketbolisti pieveica Krimuldas komandu 81:63.

Nākamās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības plānotas 10.oktobrī, kad Mālpils sporta centrā un Tīraines sporta kompleksā notiks volejbola turnīra priekšsacīkstes. Sacensībām pieteikušās sešu novadu komandas (Mālpils, Mārupe, Stopiņi, Ropaži, Ķekava un Krimulda). Fināls paredzēts pēc nedēļas Mārupē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.