Menu
 

Siguldas čempionātā ātrajā šahā startējuši 96 dalībnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Šaha federācija Foto - Latvijas Šaha federācija

Sestdien un svētdien Siguldā norisinājās 9.Siguldas čempionāts ātrajā šahā un Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Sacensību plānošanas laiks nebija vienkāršs, Latvijas Šaha federāciju informējis turnīru direktors Visvaldis Gercāns. Jau vairākus mēnešus pirms sacensībām bija skaidrs, ka neieradīsies regulārie turnīra viesi no Baltkrievijas un Krievijas. Pirms pāris nedēļām no dalības atteicās arī Igaunijas un Lietuvas šahisti sakarā ar vajadzību ierasties Latvijā 10 dienas pirms sacensībām.

Rezultātā Siguldas čempionātā piedalījās 96 dalībnieki, kas pārstāvēja četras valstis, taču Polijas, Dānijas un Francijas spēlētāji ietilpa Latvijā pastāvīgi dzīvojošo lokā. Sacensību rīkotāji bija izstrādājuši instrukciju par piesardzības pasākumiem "Covid-19" vīrusa izplatīšanās situācijā, kā arī spēlētājiem ieteica jaunu sasveicināšanās veidu partijas sākumā – paņemot rokās karaļu figūras un tās saklauvējot vienu ar otru.

Turnīra noslēgumā 1. vietu izcīnīja reitingfavorīts lielmeistars Arturs Neikšāns ar 10 punktiem no 11 iespējamiem. Otrā vieta nacionālajam meistaram Denisam Nikolajevam (9 punkti) un trešā vieta lielmeistaram Tomam Kantānam no Garkalnes (8,5 punkti).

Tika noskaidroti arī trīs labākie siguldiešu konkurencē – pirmais Visvaldis Gercāns (6 punkti), otrais Ivars Jēkabsons (5,5 p.) un trešais Valdis Jansons (5 p.). Tika piešķirtas 14 reitingbalvas, un balvas kopumā saņēma vairāk nekā 30 dalībnieki.

Visu laiku slavenākās latviešu šahistes Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs Siguldā noritēja ceturto reizi. Turnīrā spēlēja 59 dalībnieki. Pēc nospēlētām 9 kārtām pirmo vietu ar 8,5 punktiem ieguva Toms Kantāns, otrais Dmitrijs Tokranovs (7 p.) un trešais Matīss Mustaps (7 p.). Sacensību speciālbalvu labākajai šahistei ieguva Renāte Vidruska (6,5 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.