Menu
 

Stopiņu handbolistes pārspēj salaspilietes un nostiprinās virslīgas tabulas galvgalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Aizraujošā divu Pierīgas dāmu handbola klubu savstarpējā spēlē svētdien Ulbrokā laukuma saimnieces Stopiņu NHK handbolistes ar minimālu pārsvaru pārspēja Salaspils sporta skolas komandu un nostiprinājās virslīgas turnīra tabulas pirmajā vietā.

Pirmā apļa spēlē Stopiņu handbolistes bija svinējušās pārliecinošu uzvaru 28:17, taču šoreiz cīņa izvērtās daudz sīvāka. Pirmā puslaika otrajā pusē mājinieces panāca triju vārtu pārsvaru (10:7) un otrā puslaika vidū to palielināja līdz pieciem (20:15). Taču tad salaspilietes metās atspēlēties un darīja to gluži veiksmīgi – piecas minūtes līdz spēles beigām rezultāts kļuva neizšķirts 21:21, bet brīdi vēlāk viešņas pat izvirzījas vadībā (22:23). Atlikušajā laikā Stopiņu handbolistes tomēr nospēlēja aukstasinīgāk un ar diviem precīziem metieniem nodrošināja uzvaru 24:23.

Stopiņu komandas rindās rezultatīvākās bija Elza Seržante (9), Ivita Asare (5) un Darja Savčenko (4). Salaspils sporta skolas vienības labā Dace Potapova iemeta 7, Renāte Salmane 5 un Linda Borisanova 4 vārtus.

Dienu iepriekš Stopiņu handbolistes Jēkabpilī sacentās ar Latvijas U17 izlasi – vienīgo komandu, kas šosezon viņām bija atņēmusi punktus (septembra vidū spēle beidzās neizšķirti 27:27). Šoreiz jau pirmajā puslaikā Stopiņu NHK pārsvars pārsniedza desmit vārtus (20:7), un atlikušajā laikā viņām bez lielām pūlēm uzvaru izdevās nosargāt – 36:25. Elza Seržante guva 9, Darja Savčenko 8, Kristīne Daņiļenko un Anna Pudovska pa 6 vārtiem.

Virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ar 11 punktiem sešās spēlēs (piecas uzvaras, viens neizšķirts) ieņem pirmo vietu un tuvākās sekotājas Ludzas “Latgols” handbolistes apsteidz par pieciem punktiem – ludzānietēm gan ir divas spēles rezervē. Salaspils sporta skola ar vienu uzvaru un diviem punktiem piecos mačos ir priekšpēdējā piektajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.