Menu
 

Stopiņu handbolistes izcīnījušas kārtējo Latvijas čempioņu titulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Izšķirošajā spēlē sīvā cīņā pārspējot Ludzas sporta kluba “Latgols” komandu, kārtējo Latvijas čempioņu titulu svētdien nodrošinājušas Stopiņu NHK handbolistes. Covid-19 dēļ saraustītās sezonas laikā viņas nepiedzīvoja nevienu zaudējumu un pelnīti izcīnīja zelta medaļas.

Turnīra kalendāram bija labpaticis, ka sezonas pēdējā spēle Ludzā izvērtās fināla cienīga – uz pirmo vietu pretendēja sāncenses laukumā “Latgols” un Stopiņu NHK handbolistes, turklāt pēdējām būtu pieticis arī ar neizšķirtu.

Visas spēles laikā rezultāta starpība tikai uz īsu brīdi pārsniedza triju vārtu tiesu (19.minūtē – 7:3 viešņu labā), bet pēc pirmā puslaika vairs tikai 10:9 Stopiņu kluba labā. Līdzvērtīga spēkošanās turpinājās arī pēc pārtraukuma, bet izšķirošie notikumi norisinājās otrā puslaika vidū.

Brīdī, kad rezultāts bija 16:15 Ludzas komandas labā, divu minūšu noraidījumus izpelnījās divas Stopiņu handbolistes. Taču mājinieces ne tikai nespēja izmantot labvēlīgo situāciju, lai palielinātu pārsvaru, bet ļāva pretiniecēm atgūt vadību un drīz pēc tam arī iekrāt triju vārtu handikapu (20:17). Sešas minūtes līdz beigām ludzānietes vēl samazināja starpību līdz minimumam (21:20), tomēr Stopiņu komanda nosargāja pozīcijas un svinēja uzvaru 24:21. Uzvarētājām Kristīne Dzenīte iemeta astoņus vārtus, Lana Nikolajeva piecus, Elza Seržante un Ivita Asare pa četriem.

Dienu iepriekš Stopiņu handbolistes viesos bija pārliecinoši uzvarējušas šīs sezonas bronzas laureāti Jēkabpils sporta skolas komandu 35:24 (Lanai Nikolajevai 8 goli, Kristīnei Dzenītei 7, Kristīnei Daņiļenko, Ivitai Asarei un Dainai Sergejevai pa 4).

Ar deviņām uzvarām un vienu neizšķirtu desmit spēlēs Stopiņu NHK noslēguma tabulā iekrāja 19 punktus un vicečempiones Ludzas handbolistes apsteidza par četriem punktiem. Trešajā vietā ar 8 punktiem Jēkabpils komanda.

Ceturto vietu čempionāta kopvērtējumā ieguva Salaspils sporta skolas komanda, kas sezonas pēdējā mačā otrajā puslaikā salauza Latvijas jauniešu izlases (“Lat 2004”) pretestību un svinēja uzvaru 34:29. Frīda Binduka guva 10, Anastasija Agarkova 8 un Dace Potapova 7 vārtus.

Desmit spēlēs salaspilietes izcīnīja trīs uzvaras, vienreiz nospēlēja neizšķirti un savāca septiņus punktus, kas turnīra tabulā ļāva apsteigt “REIR Dobele” un “Lat 2004” vienības

Jāatgādina, ka Covid-19 pandēmijas un noteikto ierobežojumu dēļ Latvijas handbola čempionāts tika pārtraukts uz vairākiem mēnešiem un tā rīkotājiem nācās mainīt turnīra nolikumu, galīgo vietu sadalījumu noskaidrojot pēc divu apļu izspēles.

No 31. maija līdz 6. jūnijam Latvijas sieviešu handbola izlase dosies uz Grieķiju, lai cīnītos par iekļūšanu Eiropas handbola čempionāta sievietēm 2. kvalifikācijas kārtā. Sieviešu izlases pretinieces 2022. gada Eiropas čempionāta 1. kārtā būs Grieķijas, Itālijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.