Menu
 

Pierīgas klubu pārstāvētā Latvijas regbija-7 izlase startēs Eiropas trofejas divīzijas čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Latvijas vīriešu regbija-7 nacionālā valstsvienība piektdien devusies uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu, kur 19.un 20. jūnijā piedalīsies Eiropas Trofejas divīzijas čempionāta pirmajā posmā. Turnīrā piedalīsies Rumānijas, Ukrainas, Beļģijas, Horvātijas, Čehijas, Zviedrijas, Izraēlas, Luksemburgas, Dānijas, Turcijas un Ungārijas regbija-7 valstsvienības. Latvijas izlase pirmajā grupu turnīra kārtā ielozēta C apakšgrupā ar Beļģijas, Horvātijas un Dānijas regbistiem.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti Ķekavas kluba “Miesnieki” regbisti Emīls Balodis (komandas kapteinis), Toms Asejevs, Andrejs Mantinieks, Elmārs Šefanovskis, Lauris Dūzelis, Ivars Eglis, Juris Iesalnieks un Aigars Šilo, Garkalnes “Livonia” kluba spēlētājs Reinis Pepa, kā arī Matīss Zicāns, Ričards Iesalnieks (abi “Eži”) un Dāvis Bajārs (Valmieras “Fēnikss”), liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

“Vienmēr var gribēt labāku sagatavošanās procesu. Tas sākotnēji tika plānots ilgāks – Covid-19 dēļ nevarējām aizvadīt pārbaudes spēles. Paldies lietuviešiem, kas pagājušajā nedēļā atbrauca uz Latviju. Viena lieta ir trenēties, bet pavisam cita lieta ir spēlēt ar spēcīgiem pretiniekiem – tas noteikti mums pietrūkst,” atzinis Latvijas valstsvienības galvenais treneris Kristaps Andersons.

“Katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru un iesim soli pa solim. Diemžēl pēdējās pārbaudes spēlēs savainojumu guva viens no potenciālajiem izlases līderiem Ivo Kapiņš no “Livonia”, bet veselības problēmas radās Miķelim Jurēvicam (“Livonia”). Kādam var likties, ka no pašreizējiem Latvijas čempioniem ir tikai viens spēlētājs, bet tas nav tādēļ, ka treneris izvēlējās viņus neņemt. Man par lielu nožēlu apstākļi sakrita tā, ka šie spēlētāji guva traumas. Ļoti žēl, ka viņi nevarēs mums palīdzēt pirmajā posmā Horvātijā. Ceram uz šo spēlētāju dalību otrajā posmā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.