Menu
 

Rīgas futbola čempionāts sākas ar "rakaru" un "ķenguru" uzvarām Ādažos un Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Futbola federācija Foto - Latvijas Futbola federācija

Ar futbola skolas “Rakari” komandas uzvaru Ādažos un sporta kluba “Kengaroos” futbolistu panākumu Salaspilī startējis Rīgas futbola čempionāts jeb viens no četriem Latvijas trešās līgas zonālajiem turnīriem. Čempionātā Pierīgu pārstāv pieci klubi – vēl arī “ASK Kadaga”, sporta klubs “Upesciems” un Babītes sporta kluba komanda, kas mājas spēles aizvadīs attiecīgi Ādažos, Upesciemā un Piņķos.

FS “Rakari” futbolisti Ādažu sporta centra stadionā tikās ar “Kuivižu Spartaku” un par pirmajiem gūtajiem vārtiem sezonā varēja līksmot jau pēc nospēlētām piecām minūtēm – precīzi sita Aivis Greblis. Pusstundu vēlāk 11 metru soda sitienu realizēja Kristaps Aleksandrovs, bet otrā puslaika pašā sākumā “spartakietis” Markuss Sārs trāpīja bumbu savos vārtos – un jau 3:0. Otrā puslaika vidū kuivižnieki vienus vārtus atguva, taču piecas minutes līdz beigām Mareks Makarovs atjaunoja triju vārtu pārsvaru – 4:1 “Rakaru” labā.

Nedaudz saspringtāk ritēja cīņa Salaspils stadionā, kur “Kengaroos” uzņēma otro nosacīti Ādažu novada komandu “ASK Kadaga”. Pirmajā puslaikā Tomass Kontrims un Daniils Fogels panāca 2:0 salaspiliešu labā, taču jau dažas minūtes vēlēk Mārtiņš Valdmanis, realizējot “pendeli”, starpību samazināja. Drīz pēc pārtraukuma Artjoms Kozlovskis guva trešos vārtus laukuma saimnieku labā, bet 12 minūtes vēlāk Dairis Laicāns vēlreiz atjaunoja intrigu – 3:2. Atlikušajā nepilnā pusstundā rezultāts vairs nemainījās, un trīs punktus turnīra tabulas ailē ierakstīja Salaspils “ķenguri”.

Ar izbraukuma spēli pret “Tente/Beitar” futbolistiem ceturtdien jauno sezonu sāka sporta kluba “Upesciems” futbolisti, un arī šajā cīņā pārāki izrādījās mājinieki. Pirmā puslaika izskaņā Upesciema futbolisti zaudēja vārtus, turklāt dažas minūtes vēlāk vēl arī palika skaitliskā mazākumā. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki guva vēl divus vārtus – 0:3.

Rīgas čempionātā šogad piedalās desmit komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Divus apļus izspēlēs arī astoņi Ziemeļu zonas pārstāvji, viņu vidū FK “Ķekava”/FK “Auda”, kas mājas spēles aizvadīs Ķekavā, un futbola klubs “Alberts”, kas viesus uzņems Salaspils stadionā. Visu četru zonu – vēl arī Austrumu un Rietumu – uzvarētāji sezonas izskaņā aizvadīs finālturnīru, noskaidrojot trešās līgas labāko futbola kolektīvu.

Šīs nedēļas nogalē cīņas futbola laukumos sāks vai turpinās vēl vairāki Pierīgas futbola klubi. Latvijas kausa izcīņas pirmā posma otrās kārtas spēles aizvadīs “ASK Kadaga” (Ādažos), AFA “Olaine” (Olainē), Mārupes sporta centra komanda (Jaunmārupē), FK “Sigulda” un SK “Kengaroos” (izbraukumā). Pēc ranga otrajā spēcīgākajā līgā – “Optibet” Nākotnes līgā – pirmās kārtas maču aizvadīs futbola klubs “Auda”, kas šogad varētu būt viens no galvenajiem pretendentiem uz iekļūšanu virslīgā (mājas spēles tam vasarā plānotas Baldonē, bet rudenī – Ķekavā).

Kārtējie mači Sieviešu futbola līgā paredzēti “Audas” dāmu komandai un FK “Olaine” futbolistēm, bet Sieviešu 1.līgā debitēs FK “Sigulda” un Babītes sporta kluba vienības. Savukārt nākamnedēļ startēs Latvijas otrās līgas turnīrs vīriem, kurā Pierīgu pārstāvēs Apvienotā futbola akadēmija “Olaine”, FK “Salaspils” un Mārupes sporta centrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.