Menu
 

Mārupes BMX braucējiem četri Latvijas čempionu tituli un vēl trīs medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Valmieras novada “Avotu” trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas BMX čempionāts. 24 vecuma un meistarības grupās piedalījās 411 dalībnieki, tādējādi sasniegts jauns Latvijas čempionāta dalībnieku rekords. Sacensības tika sadalītas divos blokos. Rīta pusē sacentās jaunāko grupu braucēji līdz 10 gadiem, kā arī krūzeri, bet pēcpusdienā valsts čempiona medaļas dalīja jaunieši no 11 gadiem, junioru, elites un amatieru kategoriju sportisti.

Čempionātā startēja arī pulciņš Mārupes BMX kluba pārstāvju, četrkem no viņiem izdevās izcīnīt uzvaras, bet vēl trim – ierindoties godalgotā vietā. Junioru konkurencē Latvijas čempiona kreklu pārliecinoši ieguva “BMX Mārupe” pārstāvis Mārtiņš Zadraks, kurš finālā pārspēja divus “Tālava/ VBSS” pārstāvjus – Kārli Pedraudzi un Mārtiņu Emīlu Treimani, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija.

Sacensībās B10 vecuma grupā 36 zēnu konkurencē labākais izrādījā Otto Daugavietis, bet gadu jaunāko puišu grupā, kurā startēja pat 51 braucējs, par čempionu kļuva Jorens Dimze. Vēl vienu uzvaru “BMX Mārupe” komanda svinēja jaunākajā G7-8 grupā meitenēm, kur pirmo vietu izcīnīja Kate Lukša un trešā bija Linda Vīksne. Bronzas medaļa vēl arī Emīlam Alleram B14 grupā un Kristapam Ezītim krūzeru 17-29 klasē.

Par valsts čempionu elites grupā, nestartējot olimpietim Helvijam Babrim, kļuva Rinalds Jānis Kārkliņš (“MŠA/ Valmieras puikas”), bet dāmu konkurencē uzvarēja “Silvas ziķeri/ AKSCC Valmiera” pārstāve Vineta Pētersone, kura pavisam nesen pārstāvēja Latviju olimpiskajās spēlēs Tokijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.