Menu
 

Noslēgušās orientēšanās sacensības "Siguldas kauss 2021"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Lielstraupes pusē noritēja Latvijas kausa orientēšanās sportā 10. un 11.posms – "Siguldas kauss 2021". Visās vecumgrupās startēja vairāk nekā 500 dalībnieku. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja lietuviete Sandra Pauzaite (“Dainava OK”), savukārt starp vīriem vidējā distancē uzvaru guva Edgars Bertuks (“Alūksne OK”), bet garajā distancē uzvarēja Alvis Reinsons (“Mežmalas/Madona”), informē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Uzvarētājs vīriešu elitē Alvis Reinsons par aizvadītajām sacensībām stāsta: "Uz Siguldas kausu devos bez īpašiem mērķiem, vairāk ar nodomu uzskriet labā apvidū sacensību tempā. Vidējā distancē jutos fiziski labi. Nepieļāvu lielas kļūdas, tomēr tehniskais izpildījums varēja būt labāks, sevišķi āķīgajās beigās, kur Mārtiņš mani noķēra par 2 minūtēm un apdzina nemanot. Tik un tā tikai trīs minūšu atpalicība no leģendārajiem Edgara un Mārtiņa ir manam līmenim atzīstams sniegums un varēju justies apmierināts. Arī garajā distancē fiziski jutos diezgan svaigs, tādēļ spēju uzturēt solīdu tempu visas distances garumā. Diemžēl atkal piekliboja tehniskais sniegums, un nereti Atis, kuru noķēru par 3 minūtēm, mani paglāba no vēl smagākas kļūdas. Par laimi, citiem arī negāja viegli un man izdevās noturēt uzvaru."

“Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad, Latvijas kausa 21.sezonā, varam realizēt daudzveidīgu programmu, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sportistam un aktīva dzīvesveida piekritējam atrast sirdij tuvāko orientēšanās distanci. Pateicoties ilggadējam sadarbības partneru atbalstam, varam turpināt attīstīt orientēšanās sporta veidu Latvijā un uzņemt arvien jaunus, ambiciozus dalībniekus, kas vēlas iegūt savu pirmo orientēšanās pieredzi vai arī pilnveidot esošās zināšanas,” komentē M.Ratnieks.

Nākamais Latvijas kausa orientēšanās sportā posms notiks 21. un 22.augustā Mazsalacā un Valmierā, sportistiem sacenšoties Valmieras čempionāta garajā distancē un sprintā.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā un Latvijas kauss orientēšanās sportā šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi, norāda M.Ratnieks. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas tīmekļvietnē lof.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.