Menu
 

Krimuldā aizvadīts 31.Latvijas Riteņbraucēju vienības brauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ģirts Kehris Foto - Ģirts Kehris

Svētdien Krimuldā norisinājās tradīcijām bagātais Latvijas Riteņbraucēju vienības brauciens, vienojot velo cienītājus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF) informēja, ka sporta šosejas braucienā uzvaras svinēja Māris Bogdanovičs un Madara Āboma. MTB distancē ātrākie bija Kristers Kovgers un Lelde Ardava, kamēr vērienīgajā tautas distancē pirmās vietas ieguva Dāvis Gludavs, kā arī Madara Lazda.

Latvijas Riteņbraucēju vienības brauciens šogad norisinājās jaunā vietā – Krimuldā, jo ceļa remonts skāris tik ierastos Turaidas un Siguldas kalnus. Jaunā norises vieta bija ļoti plaša un ērti sasniedzama. Dienas garumā Krimuldu piepildīja braukt griboši aktīvās atpūtas cienītāji no visas Latvijas un kaimiņvalstīm.

Tradicionāli visvērienīgākais bija tautas brauciena starts. Šī brauciena dalībniekus, kuri bija sadalīti četrās plūsmās, pirms starta uzrunāja un veiksmi novēlēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule. Organizatori tautas brauciena dalībniekiem bija sarūpējuši jaunu 40 kilometru garu distanci, kas veda cauri Raganai, Lojai un Sējai.

Tika noteikti ne tikai ātrākie, bet arī stilīgākie dalībnieki, kā arī kuplākie kolektīvi. Īpaši tika sveikts gados cienījamākais dalībnieks. Šo apbalvojumu saņēma 90 gadus jaunais Edgars Račis, kurš atrada spēkus vēl pēc finiša veikt vairāku desmitu kilometru garu distanci uz mājām, vēsta LRF.

Finišā ātrākie bija divi Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi. Pirmais Dāvis Gludavs (“MSĢ/ RK Liepāja”), bet otrais Ģirts Harkins (“MSĢ/ VeloLifestyle Smiltene BJSS”). Labāko trijnieku noslēdza “Roadex” vienības pārstāvis Ģirts Cirvelis. Līderi distancē pavadīja 56 minūtes un 2 sekundes. Dāmu konkurencē pirmā vieta Madarai Lazdai, kurai sekoja Sindija Skangale un Tīna Ratniece. Kuplākā kolektīva balvu saņēma  “Sadales tīkls”, ko Vienības braucienā pārstāvēja 135 dalībnieki.

Aizraujoši notikumi risinājās 108 kilometru garajā sporta šosejas braucienā. Distancē sportisti devās uz Limbažiem, kur riteņbraucējus sagaidīja orķestris un vietējie līdzjutēji. Viss izšķīrās finiša spurtā, kurā ātrākais bija “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” riteņbraucējs Māris Bogdanovičs. Otrā vieta lietuvietim Darjum Dzervusam, bet trijnieku noslēdza Andžs Flaksis no “DTG – MySport”. Līderi trasē pavadīja divas stundas, 21 minūti un 59 sekundes. Dāmām uzvarēja Bogdanoviča komandas biedrene Madara Āboma. Otrā vieta Santai Sanijai Andrijanovai, bet trijnieku noslēdza Zane Kalverša-Ķenģe (abas “Latvian Cycling girls”).

Jaunā un aizraujošā trasē norisinājās 35 km garais MTB brauciens. Uzvaras laurus vīru konkurencē plūca “Dako – Ziemeļvidzeme” pārstāvis Kristers Kovgers (1.10:15). Otrais finišā Sandijs Kļaviņš (+00:29). Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Atis Paksis (“VeloExpress Scott”), kuru no uzvarētāja šķīra 33 sekundes. Sievietēm ātrākā Lelde Ardava (“LMT”). Otrā vieta Renātei Rodionovai (“Ādaži velo”), bet trijnieku noslēdza “MTB Garkalne” pārstāve Zane Ķelpe.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.