Menu
 

Salaspils un Ulbrokas handbolisti ar zaudējumiem sāk jauno sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Nedēļas nogalē pirmās spēles jaunajā sezonā aizvadīja divas Pierīgas vīru handbola komandas. Gan Salaspils sporta skolas, gan Ulbrokas sporta kluba handbolisti Latvijas virslīgas čempionātu sāka ar zaudējumiem.

Ņemot vēra, ka ir sarucis virslīgas komandu skaits, lai padarītu čempionātu interesantāku, tika paplašināts virslīgas komandu kopējais skaits un dota iespēja 1. līgas komandām pievienoties vīriešu virslīgai. Kopumā “SynotTip” līgā vīriešiem šajā sezonā spēlē 15 komandas, no tām trīs, kuras piedalās Baltijas līgas turnīrā, pievienosies izslēgšanas turnīrā, bet pārējās līdz tam izspēlēs divus posmus – pirmajā aizvadīs viena apļa turnīru, bet otrajā vēl divus apļus divos sešniekos.

Salaspils sporta skolas handbolisti virslīgas čempionātu sāka ar izbraukuma spēli pret handbola klubu “Vaiņode” un ātri vien nokļuva iedzinējos. Laukuma saimnieki rezultāta starpību lēnām audzēja visas spēles garumā un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 36:23. Salaspiliešu rindās rezultatīvākie ar pieciem gūtiem vārtiem bija Rainers Gailums un Dāvis Šķēle.

“Šogad pirmo gadu startējam kā Salaspils sporta skola un mūsu vīzija un mērķis ir atbalstīt un sniegt iespēju gūt pieredzi sporta skolas audzēkņiem. 2004./2005. gadā dzimušie puiši augustā aizvadīja fiziskās sagatavotības nometni, paveicām labu darbu. Mums ir svarīgi, lai spēlē jaunie spēlētāji un gūst pieredzi, iespējams kāds no puišiem tiek ievērots un nokļūst kādā spēcīgākā komandā,” Latvijas Handbola federācijas preses dienests citē Salaspils komandas treneri Edgaru Vakuļčiku.

“Par jauno izspēles sistēmu – domāju, ka tā ir laba. Vairāk spēļu nozīmē vairāk pieredzes, jaunajiem spēlētājiem arī pats nosaukums “virslīga” dod kaut kādu daļu motivācijas un iedvesmas. Mūsu mērķis ir iegūt pieredzi, parādīt cīņassparu, raksturu. Salaspilī grib un arī attīsta handbolu, tādēļ ir svarīgi, lai jaunieši saprot, ka handbols ir foršs, ka tas ir jāspēlē un spēlēt pret labākajām Latvijas komandām, tā ir tikai papildus motivācija.”

Ulbrokas sporta kluba komanda viesojās Aizkrauklē pie “S&A” vienības un, lai arī pirmajās 10 minūtēs bija ieguvusi trīs vārtu pārsvaru (7:4), līdz pārtraukumam vadību zaudēja. Drīz pēc pārtraukuma starpība sasniedza “mīnus septiņi”, un atlikušajā laikā atspēlēties vairs neizdevās – 32:36. Ulbrokas klubam Artūrs Dombrovskis iemeta 7, Andris Lazda un Pēteris Ernstsons pa 6 vārtiem.

“Šobrīd komandā ir septiņi pieredzējušie spēlētāji ar virslīgas pieredzi un septiņi debitanti. Laika deficīts, pārāk maz treniņu – 2-3 treniņi nedēļā ir par maz, lai sagatavotos šādām čempionātam. Ļoti daudz tehnisku “brāķu” – piespēļu kļūdas. Var redzēt, ka spēlētāji ir pazaudējuši spēļu pieredzi, spēles izpratni, ir elementāras kļūdas, aizmirstas handbola pamatlietas un noteikumi. Bet pozitīvi ir tas, ka komandā esam visi savējie, “velkam” līdzi savus jaunos, neizdalām, kurš ir pamatsastāvā, kurš ne, iespēja tiek dota visiem. Varbūt rezultātā no tā ciešam, bet perspektīvā vēlos, lai jaunie iegūst rūdījumu un pieredzi,” tā Ulbroka SK komandas treneris Imants Čerņavskis.

Virslīgas handbols Pierīgā šosezon būs arī Murjāņu sporta ģimnāzijā, kur mājas spēles aizvada Latvijas jauniešu izlase (Lat-2006). Sestdien tā ar 22:42 piekāpās kluba “Jūrmalas sports” handbolistiem, bet svētdien ar 29:36 pieredzējušajiem “RPI-S” spēlētājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.