Menu
 

"SĀC" florbolisti kļuvuši par virslīgas līderiem, "Ķekavai" divas uzvaras divās spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas florbola virslīgas (“Elvi” līgas) debitanti florbola kluba “SĀC” (Saulkrasti, Ādaži, Carnikava) spēlētāji pēc negaidīti veiksmīgā sezonas sākuma – trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs – kļuvuši par turnīra tabulas līderiem. Sekmīgs sezonas sākums arī “Ķekavas” florbolistiem, kuri vinnējuši pirmās divas cīņas, savukārt “Oxdog Ulbroka LU” vienībai zaudējumi abos pirmajos mačos.

FBK “SĀC” brīvdienās aizvadīja divas mājas spēles Ādažu sporta centrā un turpināja nedēļu iepriekš sekmīgo sezonas ākumu. Sestdien viņi nosargāja trešās trešdaļas vidū iegūto divu vārtu pārsvaru pār Liepājas klubu “Kurši”, kuram pavisam nesen bija zaudējuši pirmssezonas turnīrā “Oxdog Cup”. Uzvarā 6:4 ar diviem precīziem metieniem izcēlās Krists Saldatenoks.

Savukārt svētdien ar 7:1 pārliecinoši tika pieveikti Bauskas florbolisti, kuri gan pirmie bija izvirzījušies vadībā. Pa trim rezultativitātes punktiem (1+2) savāca Dēvids Osītis un Alvis Dāle.

“Ķekavas” florbolisti sezonu sāka ar mājas spēli pret “Irlavu” un, izšķirošo pārsvaru iekrājot otrās trešdaļas beigās, izcīnīja uzvaru 8:4 (Klāvam Jansonam “hettriks” un divas rezultatīvas piespēles).

Sestdien ķekavieši viesojās pie florbola kluba “Valmiera”, četras sekundes pirms pamatlaika beigām izglābās no zaudējuma, bet pagarinājuma 28.sekundē uzvaras vārtus iemeta Renāts Degins – 8:7. Vēl viena rezultatīva spēle Klāvam Jansonam – četri goli un viena piespēle.

Neveiksmīgs sezonas sākums padevies trešajiem Pierīgas pārstāvjiem florbola virslīgā – “Oxdog Ulbroka LU” komandai. Izbraukuma spēlē pret pašreizējiem Latvijas čempioniem Kocēnu “Rubenes” florbolistiem ulbrokieši pirmajā trešdaļā bija vadībā 2:1, bet beigās piedzīvoja sakāvi 6:14, kas viņiem bija otrā neveiksme pēc kārtas.

Turnīra tabulā FBK “SĀC” ar deviņiem punktiem trijās spēlēs ir līderi.”Ķekavai” ir piece punkti divos mačos un sestā pozīcija, bet “Oxdog Ulbroka LU” līdz ar “Bausku” ir bez punktiem un ieņem divas pēdējās ailes tabulā – 11.un 12.vieta.

Startējis arī Latvijas pirmās līgas čempionāts, un pirmajā spēlē uzvaru svinēja Salaspils novada “Saulkalnes” komanda, kas viesos atspēlējās no rezultāta 0:3 un ar 8:4 pārspēja Cēsu “Lekrings”/CPSS vienību. Trīs vārtus iemeta Reinis Millers, divus – Krists Bitenbinders un Edmunds Lauva.

Pirmajā līgā spēlēs arī “SĀC” un “Ķekavas Bulldogs” komandas – kopumā 16 vienības, kas pirmajā posmā sadalītas divās apakšgrupās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.