Menu
 

Ķekavas un Babītes futbolisti saglabā līderpozīcijas Latvijas pirmās un trešās līgas turnīros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Rīgas Futbola federācija Foto - Rīgas Futbola federācija

Latvijas pirmās līgas jeb “Optibet” Nākotnes līgas kārtējā spēlē Ķekavas klubs “Auda” viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Rēzeknes komandu, taču saglabāja trīs punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem “Tukums 2000” futbolistiem, kuri arī savu spēli beidza bez gūtiem vārtiem. “Audai” turklāt vēl ir arī spēle rezervē.

Latvijas otrās līgas čempionāta devbītajā kārtā pie trim punktiem tika futbola klubs “Salaspils” un Apvienotā futbola akadēmija “Olaine”. Salaspilieši savās mājās ar 2:0 apspēlēja Preiļu BJSS audzēkņus – pirmajā puslaikā precīzi sita Niks Niklāvs Škaunacis, bet otrajā Aleksandrs Horoņenko. Savukārt olainieši, pateicoties Elmāra Ģēģera “hettrikam”, ar 3:1 pārspēja sporta klubu “Spēks”.

Pēc deviņām kārtām “Olaines” un “Salaspils” ir pa 16 punktiem un attiecīgi piektā un sestā vieta turnīra tabulā. 12 punkti un astotā pozīcija ir Mārupes sporta centra futbolistiem.

Rīgas čempionu titulu un tiesības piedalīties Latvijas trešās līgas finālturnīrā nedēļas nogalē nodrošinājuši Babītes sporta kluba futbolisti, kuri Piņķu stadionā ar 3:1 uzvarēja “ASK Kadaga” vienību. 33.minūtē Mārtiņš Valdmanis ar realizētu 11 metru soda sitienu izvirzīja vadībā Ādažu novada komandu, taču jau drīz pēc tam Kaspars Barkāns panāca izlīdzinājumu, bet otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs bumbu viesu vārtos ieraidīja Ernests Kronis un Artemijs Piļipčuks.

Kolēģiem no Pierīgas palīdzēja sporta kluba “Upesciems” futbolisti, kuri svētdien atņēma divus punktus Babītes kluba tuvākajiem sekotājiem futbola klubam “Jūrnieks” – 3:3. Otrā puslaika sākumā Garkalnes pagasta komanda bija nonākusi zaudētājos 0:3, taču Kārlis Miķelis Liepiņš, Māris Pilsētnieks un Roberts Kārlis Prauliņš pamanījās panākt izlīdzinājumu.

Babītes komandai (43 punkti) divus mačus līdz turnīra beigām nu ir četru punktu pārsvars pār FK “Jūrnieks”, kam atlikusi vairs tikai viena spēle. Trešajā vietā ir Salaspils sporta klubs “Kengaroos” (32 p.), piektajā – sporta klubs “Upesciems” (26), bet Ādažu novada komandas – “ASK Kadaga” un “Rakari” – ar 10 punktiem ieņem septīto un astoto vietu.

Iespējams, Latvijas trešās līgas finālturnīrā Babītes futbolisti tiksies ar FK “Ķekava” / FK “Auda” vienību, kuri saglabā pirmo vietu Ziemeļu zonas tabulā (tikpat punktu gan ir arī “FC Gauja”). Pēdējā spēlē ķekavieši guva graujušu panākumu pār “DSVK Traktors” futbolistiem – 10:0. Pa diviem goliem iesita Kristers Aldis Puriņš un Raivo Simsons, pa reizei atzīmējās Rūdolfs Zicāns, Dairis Zemītis, Edgars Bricis, Rihards Grinaško, Dāvis Mārcis Valmiers un Mārtiņš Miezītis.

Trešās līgas Rietumu zonā piekto zaudējumu astoņās spēlēs svētdien piedzīvoja Mārupes sporta centra otrā komanda, kas viesos ar 2:3 piekāpās Saldus sporta skolas/”Leevon” dublieriem. Abus vārtus pirmā puslaika otrajā pusē mārupiešiem guva Ingvars Sondors, tobrīd panākot neizšķirtu 2:2. Turnīra tabulā Mārupes komanda ir devītajā vietā 12 klubu konkurencē.

Atšķirībā no Babītes sporta kluba vīru komandas dāmām Sieviešu 1.līgas turnīrā klājas diezgan bēdīgi. Sestdien savā laukumā pret Rēzeknes BJSS komandu mājinieces jau pirmajās desmit minūtēs ielaida divus vārtus un spēle tā arī beidzās – 0:2. Tabulā Babītes komanda ar 3 punktiem 7 spēlēs ieņem 10.vietu – mazāk punktu ir tikai Cēsu (2) un Siguldas (0) komandām.

(papildināta 4.-5.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.