Menu
 

Foto: Baložu un Siguldas jaunie badmintonisti kāpj uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Nedēļas nogalē Valmierā aizvadīts Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā trijās vecuma grupās. Sacensībās piedalījās 84 badmintonisti no Ķekavas novada, Salaspils, Siguldas, Liepājas, Ventspils, Talsiem, Jelgavas, Cēsīm, Valkas, Valmieras un Rīgas.

Latvijas čempionāta norises vietā varēja atrasties tikai personas ar kontroles aproci, kuru uz vietas izsniedza spēlētājiem, treneriem un tiesnešiem, kas uzrādīja Covid-19 sertifikātu par vakcināciju, izslimošanu vai testēšanu. Skatītāji zālē atrasties nevarēja, bet vecākiem, kas ļoti vēlējās būt kopā ar saviem bērniem, bija iespēja akreditēties kā tiesnešiem, līdzi ņemot atbilstošu apģērbu un vismaz pusi no sporta zālē pavadītā laika darbojoties kā tiesnešiem, atzīmē Latvijas Badmintona federācijā.

Vienīgais, kuram izdevās izcīnīt visas trīs iespējamās medaļas un kļuva par absolūto čempionu, bija Regnārs Bajārs, kurš dzīvo Baložos, bet trenējās klubā RSP/RBS. U13 vecuma grupas vienspēļu finālā viņš ar 21:12, 21:12 pārspēja savu brāli Oskaru, ar kuru kopā vinnēja dubultspēļu turnīrā. Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā viņš izcīnīja pirmo vietu pārī ar Madaru Gauri.

Oskaram Bajāram vēl arī sudraba medaļa “mikstā” kopā ar Evelīnu Freiju no Talsiem. Savukārt trīs bronzas medaļas ieguva Siguldas badmintona kluba pārstāvis Jaroslavs Aleksejevs – individuāli, kā arī kopā ar Kristapu Jeguru un Leilu Annu Siliņu.

U17 vecuma grupā jaunietēm par čempioni kļuva siguldiete Anna Kupča, kura finālā pārspēja savu partneri uzvarētajā dubultspēļu turnīrā Arīnu Babri no Valmieras. Puišiem otro vietu vienspēlēs ieguva siguldietis Dāvis Strazdiņš, bet jauktajās dubultspēlēs sudrabu kopā ar Jāni Jaunslavieti izcīnīja Anete Priedniece.

Trīs Latvijas čempionāta medaļas Siguldas badmintonistei Artai Priedniecei turnīros U21 vecuma grupā, kas notika pirmo reizi. Vienspēļu finālā viņa ar 19:21, 7:21 piekāpās rīdziniecei Diānai Stognijai, dubultspēlēs triumfēja pārī ar Amandu Azarovu, bet “mikstā” ieguva sudrabu kopā ar valmierieti Gustavu Ankravu.

2.un 3.oktobrī Talsos notiks Latvijas čempionāts U11, U15, U19 vecuma grupās, bet 9. un 10.oktobrī turpat Talsos notiks arī Latvijas čempionāts pieaugušajiem. 6. un 7.novembrī ieplānots arī Latvijas čempionāts senioriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.