Menu
 

"SĀC" kluba florbolisti uzvar līderus, bet zaudē pastarīšiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas apvienotais florbola klubs “SĀC” Latvijas virslīgas čempionātā divu dienu laikā pamanījies viesos uzvarēt vienu no līdervienībām “Ķekavu”, bet pēc tam zaudēt pēdējā vietā esošajai RTU/”Rockets” vienībai.

Piektdien vakarā virslīgas debitanti FBK “SĀC” viesojās Ķekavā un, nerespektējot mājiniekus, pirmajā trešdaļā panāca 4:1 savā labā, bet izšķirošais izrādījās trešā perioda sākums, kad ar vēl diviem precīziem metieniem pārsvars tika palielināts līdz 9:4. Ķekavieši divus vārtus atspēlēja, bet pēdējā pusotrā minūtē bumbiņa divreiz ielidoja viņu tukšajos vārtos – 11:6 “SĀC” labā. Zīmīgi, ka “Ķekavai” pēc uzvarām sezonas pirmajās četrās spēlēs šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, un abi piedzīvoti pret Pierīgas klubiem (iepriekšējā mačā – pret “Oxdog Ulbroka LU”).

Uzvarētāju rindās ar “hettriku” un rezultatīvu piespēli izcēlās Alvis Dāle, pa trim punktiem Kristeram Januševskim (2+1) un Klāvam Andersonam (1+2), divus vārtus iemeta arī Dēvids Osītis. “Ķekavai” gols un rezultatīva piespēle Endijam Kleistrovam.

Dienu vēlāk “SĀC” florbolisti ciemojās pie RTU/“Rockets” vienības, kas šosezon bija zaudējusi četras no pirmajām piecām spēlēm, un arī šajā cīņā favorīti bija speisti samierināties ar neveiksmi. Pirmajās divās trešdaļās viesi atspēlējās no rezultāta 0:2, 2:3 un 3:4 un arī izvirzījās vadībā 5:4. Taču RTU florbolisti trešā perioda vidū izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas trīs minūtes līdz beigām sodīja pretiniekus par noteikumu pārkāpumu – 4:5. “SĀC” sastāvā ar rezultativitāti izcēlās Kristers Januševskis (2+0) un Kristaps Krujelis (1+2).

“Oxdog Ulbroka LU” florbolisti pēc pagalam neveiksmīgā sezonas sākuma nu izcīnījuši otro uzvaru pēc kārtas. Divas dienas pēc panākuma pār “Ķekavu” viņi savās mājās uzņēma “Irlavas” komandu un, lai arī pēc pirmās trešdaļas zaudēja 0:2, spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru 4:3.

Virslīgas turnīra tabulas pirmajā vietā izvirzījušies pašreizējie valsts čempioni Kocēnu “Rubenes” florbolisti – 15 punkti sešās spēlēs. FBK “SĀC” ar 12 punktiem ieņem trešo vietu, ceturtā ir “Ķekava” (11 p.), bet “Oxdog Ulbroka LU” ar astoņiem punktiem pakāpušies uz sesto vietu.

Ar uzvaru jauno sezonu Latvijas pirmajā līgā sestdien sākuši “Ķekavas Bulldogs” kluba florbolisti, kuri savās mājās ar 5:3 sīvā cīņā pārspēja “Kuldīga/KNSS” vienību. Izšķirošo pārsvaru ķekavieši ieguva trešās trešdaļas vidū, kad nepilnu septiņu minūšu laikā iemeta divus vārtus. Divreiz precīzs mājinieku rindās bija Endijs Umberts Barruss.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.