Menu
 

Ķekavas novada sporta skolas audzēknei trīs jauni Latvijas jauniešu rekordi vesera mešanā

  • Autors:  LETA
Foto - Vaira Kumermane Foto - Vaira Kumermane

Vesera metēja Karīna Jansena sestdien Pērnavā laboja trīs Latvijas jauniešu rekordus, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Sestdien Igaunijas pilsētā Pērnavā notika tradicionālās sacensības vesera mešanā. Neilgi pirms šīm sacensībām 64 gadu vecumā mūžībā bija devies Igaunijas rekordists vesera mešanā Jiri Tamms, līdz ar to sacensības bija arī kā izcilā igauņu vieglatlēta piemiņas pasākums. 

Vēl startējot meiteņu (U-16) vecuma grupā savu Latvijas rekordu laboja Ķekavas treneres, Latvijas eksrekordistes vesera mešanā Vairas Kumermanes audzēkne Jansena. Trīs kilogramu smago veseri viņa raidīja 60,25 metru tālumā, par deviņiem centimetriem labojot pati savu Latvijas meiteņu un arī jauniešu (U-18) rekordu. Šobrīd pasaulē viņas rezultāts ir 39.vietā (Eiropā - 35.).

Viņa startēja arī pie juniorēm, kuras meta četrus kilogramus smago veseri un arī šeit viņai jauns Latvijas meiteņu (U-16) rekords - 52,38 metri. Starti Pērnavā viņai faktiski bija pēdējie U-16 vecuma grupā. 

2006.gada 13.maijā dzimusī Jansena jau nākamgad startēs U-18 vecuma grupā un cer piedalīties arī Eiropas jauniešu (U-18) čempionāt. Arī līdzšinējā - atceltā čempionāta - kvalifikācijas norma (60 metri) ir pārsniegta divkārt.

Zēnu (U-16) vecuma grupā uzvaru guva vēl viens Kumermanes audzēknis - Marks Volobujevs. Četrus kilogramus smago veseri viņš raidīja 43,10 metrus tālu, kas ir arī šīgada labākais rezultāts U-16 vecuma grupā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.