Menu
 

Mājas spēlēs Ķekavas basketbolistiem pirmais zaudējums, mārupiešiem – pirmā uzvara

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas basketbola līgu trešās spēles jaunajā sezonā aizvadījuši divi Pierīgas klubi. Basketbola klubs “Ķekava” mājas spēlē Nacionālajā līgā piedzīvoja pirmo zaudējumu, bet Mārupes sporta centra komanda savā laukumā izcīnīja pirmo uzvaru Reģionālajā līgā.

Ķekavas un BK “Jelgava” basketbolisti aci pret aci tikās jau trešo reizi pusotras nedeļās laikā – divos iepriekšējos mačos jelgavnieki bija svinējuši pārliecinošas uzvaras Latvijas kausa izcīņas otrajā kārtā. Un arī šoreiz izrādījās pārāki, lai gan ļāva ķekaviešiem pirmajā puslaikā atspēlēt 10 punktu deficītu un panākt izlīdzinājumu 30:30.

Izšķirošie notikumi laukumā risinājās trešajā ceturtdaļā, kad viesi iemeta 13 punktus pēc kārtas un panāca “plus 17” savā labā. Beigās “Ķekavai” pirmā neveiksme turnīrā – 60:72. Mājiniekiem pa 12 punktiem guva Edgars Štelmahers un Roberts Niedra.

Reģionālajā jeb Latvijas trešajā līgā neveksmīgo sezonas sākumu trešdien izdevās pārtraukt Mārupes sporta centra komandai. Mājas spēlē pret BJBS “Rīga”/”Juniors” vienību mārupieši sākumā bija iedzinējos, taču līdz pirmā puslaika beigām bija panākuši 10 punktu pārsvaru (41:31).

Trešajā ceturtdaļā krietni labāki bija jaunie rīdzinieki, kuri ne tikai likvidēja starpību, bet arī paši uz brīdi izvirzījās vadībā. Vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 71:71, tomēr galotnē veiksmīgāki bija laukuma saimnieki – 81:75.

Mārupes komandas labā Jēkabs Niedra guva 17 punktus, Toms Lūkass Ailis un Gints Kravalis – pa 16, bet Artūrs Lūsis izcēlās ar 12 punktiem, 21 bumbu pie groziem un 6 rezultatīvām piespēlēm.

Piektdien Reģionālās līgas spēles viesos Salacgrīvā un Rūjienā aizvadīs attiecīgi “Ādaži/Carnikava” un Salaspils sporta skolas basketbolisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.