Menu
 

Babītes futbolisti Rīgas čempionātu pabeidz čempionu cienīgi, arī dāmām finišs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Rīgas Futbola federācija Foto - Rīgas Futbola federācija

Ceturtdien pēdējās spēles Rīgas futbola čempionātā un Sieviešu futbola līgā aizvadīja trīs Pierīgas komandas. Babītes sporta kluba futbolisti Rīgas čempionu godā turnīru noslēdza ar graujošu uzvaru, bet Olaines un Ķekavas futbolistes – ar zaudējumiem.

Babītes futbolisti savā laukumā Piņķos uzņēma “Tente/Beitar” un pirmā puslaika pirmajā pusē guva divus vārtus. Pirmā puslaika izskaņā pretinieki vienus vārtus atguva, un tas laukuma saimniekus šķietami tā sadusmoja, ka viesu vārtos līdz pārtraukumam bumba ielidoja vēl divas reizes, bet pēc pārtraukuma vēl sešas – 10:1.

Četrus golus iesita Aleksejs Kucenko, trīs – turnīra rezultatīvākais spēlētājs (18) Dāniels Ričards Geidāns, pa reizei atzīmējās Timurs Abramenko, Efraims Valutadatils un Vladimirs Ševčenko.

Rīgas čempionāta noslēguma tabulā Babītes sporta kluba komanda savāca 49 punktus 18 spēlēs (16 uzvaras un pa vienam neizšķirtam un zaudējumam) un par septiņiem punktiem apsteidza tuvāko sekotāju futbola klubu “Jūrnieks”. Līdz ar čempionu titulu Babītes futbolisti ieguvuši tiesības piedalīties Latvijas trešās līgas finālturnīrā, taču epidemioloģiskās situācijas dēļ vēl nav droši zināms, vai tas notiks.

Ceturto vietu ieņēma Salaspils sporta klubs “Kengaroos” (35 p.) un piekto – Garkalnes pagasta sporta klubs “Upesciems” (29 p.). Savukārt divu Ādažu komandu noslēguma pozīcijas noskaidrosies pēc spēles “Riga United” – “ASK Kadaga”. Pirms tās futbola skolai “Rakari” ir 13 punkti, “Riga United” 12 punkti un divas atlikušas spēles, bet “ASK Kadaga” 10 punkti un viena atlikusi spēle.

Ne tik sekmīgi sezona Sieviešu futbola līgā nsolēgusies futbola klubam “Olaine” un Ķekavas kluba “Auda” futbolistēm. “Auda” ceturtdien pēdējās 15.kārtas spēlē ar 0:6 Ķekavā piekāpās sporta kluba “Super Nova”/RTU futbolistēm un ar četriem punktiem (1 uzvara, 1 neizšķirts un 13 zaudējumi) palika pēdējā sestajā vietā.

Vienu pozīciju augstāk finišēja FK “Olaine”, kas ceturtdien sezonu savās mājās noslēdz ar zaudējumu 1:3 pret Liepājas Futbola skolu. Goda vārtus 17 minūtes pirms beigām mājiniecēm guva Viktorija Vengreviča. 15 spēlēs olainietēm 11 punkti – 3 uzvaras, 2 neizšķirti un 10 zaudējumi.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācija pieņēmusi lēmumu no 15.oktobra apturēt un neturpināt tālāku "Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāta, Sieviešu futbola 1. līgas un Latvijas atklātā veterānu čempionāta norisi. Tas nozīmē, ka, neaizvadot pēdējās trīs turnīra spēles, Sieviešu 1.līgas turnīra tabulā divas pēdējās vietas (11.un 12.) ieņem Babītes sporta kluba komanda (3 p.) un futbola klubs “Sigulda” (0 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.