Menu
 

Tīrumai septītā vieta Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, komandu stafetē Latvija ceturtā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Krimuldiete Elīza Tīruma izcīnījusi septīto vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās kamaniņu sportā Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā. Vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās Latvijas kvartets ieņēma ceturto vietu.

Pirmajā braucienā Elīza uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otrajā bija četrpadsmitā un summā zaudēja divas pozīcijas. Pirmā posma uzvarētājai austrietei Madaleinai Eglei viņa zaudēja 1,037 sekundes.

Saulkrastiete Kendija Aparjode divu braucienu summā ierindojās 13.vietā 28 dalībnieču konkurencē – braucienos viņai 16.un 8.rezultāts (+1,575 s). Sigita Bērziņa ieņēma 18.vietu (+2,086 s) un Elīna Ieva Vītola – 23.vietu (+2,904 s).

Pēcpusdienā notika sezonas pirmās komandu stafetes sacensības, kurās Latviju pārstāvēja Tīruma, Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici. Finišu viņi sasniedza pēc trim minūtēm un 8,350 sekundēm, kas beigās izrādījās ceturtais labākais rezultāts. Uzvarētājiem Austrijas kamaniņu braucējiem latvieši zaudēja 1,397 sekundes.

Jāpiezīmē, ka mērķi sasniedza tikai desmit no 13 startējušajām komandām, krita arī favorīti vācieši un krievi.

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmi notiks Sočos, pēc tam Altenbergas trasē Vācijā un Īglsas trasē Austrijā. Pēc gadumijas sekos sacensības Vinterbergā, Siguldā un Oberhofā, kā arī Sanktmoricā, kur vienlaikus risināsies arī Eiropas čempionāts. Pekinas ziemas olimpiskās spēles notiks no 4.līdz 10.februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.