Menu
 

Turnīrā piedaloties Ķekavas mēram, Baložos noskaidroti Latvijas čempioni badmintonā senioriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Svētku brīvdienās Baložos notika Latvijas čempionāts badmintonā senioriem, kurā tika noskaidroti čempioni vīriešu vienspēlēs četrās vecuma grupās, kā arī 16 čempioni dubultspēlēs vīriem, dāmām un jauktajiem pāriem. Visas trīs iespējamās zelta medaļas šogad neviens neizcīnīja, taču Viesturs Bajārs, Kristīne Šefere un Vadims Čulka izcīnīja divas zelta medaļas.

Kā informēja Latvijas Badmintona federācijā, Latvijas čempionātā badmintonā senioriem piedalījās spēlētāji no Liepājas, Auces, Jelgavas, Ozolniekiem, Emburgas, Jūrmalas, Salaspils, Siguldas, Cēsīm, Valmieras, Valkas, Vijciema, Rīgas, Ķekavas, Mārupes un Baložiem. Latvijas čempionātā badmintonā senioriem jaunākā vecuma grupa bija 35+, kurā varēja piedalīties spēlētāji, kas dzimuši 1985.gadā. Vecākā grupa šogad bija 50+.

Vīriešu dubultspēlēs vienā pāri spēlēja arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. “Tas bija gan sportisks, gan sociāli nozīmīgs pasākums vienlaicīgi. Jā, mēs zaudējām visās spēlēs, bet ne "traģiski". Es paļāvos uz Jura veiklību, viņš uz manu viltību, daudzkārt tas attaisnojās. Taču galvenais, ka mēs parādījām badmintona demokrātiskumu, ka to var spēlēt ikviens. Parādījām arī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja ieinteresētību būt kopā ar savējiem, jo čempionātā piedalījās daudz ķekaviešu un tas norisinājās Ķekavas novadā,” pēc turnīra izteicās Kristians Rozenvalds. 

Latvijas čempionātā badmintonā senioriem vīriešu vienspēlēs uzvarēja Uldis Krastiņš (35+), Ivo Keišs (40+), Guntis Pirktiņš (45+) un Artis Kļaviņš (50+).

Vīriešu dubultspēlēs uzvarēja Viesturs Bajārs & Imants Kelmers (35+), Vadims Čulka & Uģis Gross (45+), Uldis Ābeltiņš & Normunds Cercins (50+).

Sieviešu dubultspēlēs uzvarēja Diāna Šavalgina & Kristīne Šefere (35+) un Ilze Ermiča & Kristīne Šonmane (45+). 

Jauktajās dubultspēlēs uzvarēja Viesturs Bajārs & Kristīne Šefere (35+), Vadims Čulka & Tatjana Dvornika (45+) un Olafs Krūzmētra & Aija Mētra (50+).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.