Menu
 

Šici triumfē Sočos un kļūst par Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderiem, uz pjedestāla arī Aparjode Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/FIL_Luge un Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - twitter.com/FIL_Luge un Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Siguldieši Andris un Juris Šici sestdien Soču trasē Krievijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām un kļuva par kopvērtējuma līderiem. Dāmu sacensībās otro vietu izcīnīja Kendija Aparjode.

Abos braucienos brāļi Šici uzrādīja otro rezultātu, bet ar šādu stabilitāti bija pietiekami, lai summā apsteigtu visus konkurentus. Pirmā brauciena uzvarētāji krievi Andrejs Bogdanovs un Jurijs Prohorovs otrajā bija tikai sestie un siguldiešiem zaudēja 0,120 sekundes. Trešajā vietā ierindojās titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri no Šiciem atpalika par 0,229 sekundēm.

Šoreiz nepaveicās otrajam Latvijas divniekam ropažniekiem Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem, kuri abos braucienos piedzīvoja kritienus un, lai arī pirmajā tika līdz finišam, beigās palika bez izcīnītas vietas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc diviem posmiem Šiciem ir 170 punktu, pirmā posma uzvarētājiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam no Vācijas 160 un Bogdanovam/Prohorovam 111 punktu. Bots un Plūme, kuri pirmajā posmā Ķīnā bija piektie, ar 72 punktiem ieņem desmito vietu.

Dāmu sacensību rezultātus nopietni ietekmēja laika apstākļi un ledus kvalitāte – otrajā braucienā vēlāk startējušajām tas bija krietni “lēnāks”. Viena no retajām, kuras abus mēģinājumus veica vienlīdz augstvērtīgi, bija Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Pirmajā braucienā viņa bija ceturtā, otrajā – sestā un summā izcīnīja otro vietu. Uzvarētājai Annai Berreiterei no Vācijas Kendija zaudēja 0,107 sekundes.

Krimuldiete Elīza Tīruma pirmajā braucienā pieļāva kļūdu un finišā bija tikai četrpadsmitā, toties ar trešo labāko laiku otrajā mēģinājumā spēja summā pakāpties uz ceturto pozīciju 0,301 sekundi aiz Berreiteres.

Pieticīgākas bija gados jaunās siguldietes – Sigita Bērziņa 28 dalībnieču konkurencē ierindojās 19.vietā (+1,704 s) un Elīna Ieva Vītola – 23.vietā (+2,183 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmā ir A.Berreitere (160 p.), K.Aparjode ar 115 punktiem un ceturtā un E.Tīruma ar 106 punktiem septītā.

Svētdien Soču trasē paredzētas vīru un stafetes komandu sacensības. Turpat Sočos pēc nedēļas notiks arī Pasaules kausa izcīņas trešais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.