Menu
 

Saulkrastu un Siguldas "ģimeņu komandai" trešā vieta Pasaules kausa stafetes sacensībās Sočos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com un Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com un Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, kā arī siguldieši Andris un Juris Šici izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma komandu stafetes sacensībās kamaniņu sportā svētdien Soču trasē Krievijā. Individuālajās sacensībās vīriem Kristers Aparjods ierindojās piektajā vietā, kaut pēc pirmā brauciena bija līderis.

Startējis ceturtais no beigām, Latvijas kvartets finišēja pēc divām minūtēm un 47,480 sekundēm. Ātrāki bija tikai Krievijas un Vācijas kamaniņu braucēji, kuri startēja agrāk, izmantojot kvalitatīvāku ledu, un no kuriem latvieši atpalika par attiecīgi 1,672 un 0,380 sekundēm. Neparasti augsto ceturto vietu ieguva Rumānijas komanda, kas trasē devās kā pirmā.

Sezonas kopvērtējumā pēc aizvadītām divām sacensībām Latvija (130 punktu) komandu stafetē ieņem trešo vietu aiz Austrijas (150) un Vācijas (131).

Gan stafetē, gan priekšpusdienā notikušajās individuālajās sacensībās vīriem rezultātus būtiski ietekmēja laika apstākļi un trases kvalitāte, kas otrajā braucienā arvien pasliktinājās. Tādējādi pirmā brauciena labāko rezultātu īpašniekiem, kuri otrajā mēģinājumā startēja pēdējie, bija grūti konkurēt ar tiem, kuri brauca iepriekš.

Viņu vidū bija arī divi Latvijas kamaniņu braucēji. Kristers Aparjods pirmajā braucienā bija uzrādījis labāko rezultātu un kļuvis par sacensību līderi, taču otrajā, startējot pēdējais un veicot trasi bez lielām kļūdām, finišā sasniedza tikai 18.rezultātu un summā atkrita uz piekto vietu. Vēl bēdīgāk klājās siguldietim Rikam Kristenam Rozītim – pirmajā braucienā trešais laiks, otrajā tikai divdesmit sestais un beigās 15.vieta.

Labāko trijniekā iekļuva vācieši Johaness Ludvigs un Felikss Lohs, kā arī krievs Romans Repilovs, kuri pirmajā braucienā bija uzrādījuši attiecīgi 20., 15.un 23.rezultātu. Aparjods divu braucienu summā uzvarētājam Ludvigam zaudēja 0,401 sekundi, bet Rozītis – 0,743 sekundes.

Ieguvējs no savdabīgajiem apstākļiem bija Gints Bērziņš, kurš pirmajā braucienā bija septiņpadsmitais, otrajā vienpadsmitais un beigās pakāpās uz devīto pozīciju (+0,517 s). Savukārt Artūrs Dārznieks pēc 30.vietas pirmajā mēģinājumā ar septīto rezultātu otrajā pakāpās uz 21.vietu (+0,891 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Johaness Ludvigs, kurš uzvarējis abās sacensībās (200 punktu). Kristers Aparjods ieņem septīto pozīciju (73 p.), Gints Bērziņš vienpadsmito (67), Riks Kristens Rozītis četrpadsmito (58) un Artūrs Dārznieks sešpadsmito (54).

Jāatgādina, ka sestdien divnieku sacensībās brāļi Šici izcīnīja pirmo vietu, bet dāmu konkurencē Kendija Aparjode bija otrā un Elīza Tīruma ceturtā.

Arī Pasaules kausa trešais posms nākamās nedēļas nogalē notiks turpat Sočos. Pirmo reizi sezonā norisināsies Sprinta kausa sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.