Menu
 

Aparjodei bronza Pasaules kausa trešajā posmā; brāļi Šici triumfē sezonas pirmajās sprinta sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kendija Aparjode no Saulkrastiem izcīnījusi trešo vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās dāmu konkurencē. Sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžu konkurencē triumfēja brāļi Andris un Juris Šici, kuri atguvuši līderpozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā.

Abos braucienos Aparjode uzrādīja ceturto rezultātu un par stabilitiāti tika atalgota ar vietu trijniekā. Ātrākas divu braucienu summā bija divas Vācijas kamaniņu braucējas – Jūlija Taubica un Natālija Geizenbergere. Uzvarētājai Latvijas sportiste zaudēja 0,422 sekundes. Uz goda pjedestāla Kendija kāpj otro nedēļu pēc kārtas – iepriekšējā posmā viņa bija otrā.

Labāko sešnieku noslēdza Elīza Tīruma, kura braucienos sasniedza sesto un desmito laiku (+0,644 s). Sigita Bērziņa ierindojās 22.vietā (+1,281 s) un Ulla Zirne – 24.vietā (+1,319 s) 28 dalībnieču konkurencē.

Vēlāk Sočos notika sezonas pirmās Sprinta kausa sacensības ar startu gaitā, kurās vienu braucienu veica pa 15 labākajiem katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa sacensību rezultātiem. Vēl vienu teicamu rezultātu sasniedza siguldieši Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja uzvaru divnieku ekipāžu konkurencē. Otrās vietas ieguvējus Aleksandru Deņisevu un Vladislavu Antonovu viņi apsteidza par 0,038 sekundēm.

Brāļi Šici līdz ar uzvaru sprintā arī atguva uz vienu dienu zaudētos Pasaules kausa kopvērtējuma līderu dzeltenos kreklus (340 punkti). Viņiem seko Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas (291) un  Andrejs Bogdanovs un Jurijs Prohorovs no Krievijas (261). Ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri Sprinta kausa sacensībām nekvalificējās, ar 97 punktiem ir 16.pozīcijā.

Vīru konkurencē sestdienas Pasaules kausa sacensību uzvarētājs Kristers Aparjods šoreiz bija spiests samierināties ar astoto vietu – uzvarētājam Dominikam Fišnalleram no Itālijas saulkrastietis zaudēja 0,104 sekundes. Desmitajā vietā ierindojās siguldietis Gints Bērziņš (+0,138 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā K.Aparjods no ceturtās vietas noslīdējis uz sesto (215 p.), vadībā ir divi Vācijas kamaniņu braucēji Johaness Ludvigs (335) un Felikss Lohs (266). G.Bērziņš ir 10.vietā (142 p.).

Sacensībās Sočos noslēdzās ar sprinta braucieniem dāmām, kuros otro uzvaru dažu stundu laikā svinēja Jūlija Taubica. Kendija Aparjode viņai zaudēja 0,036 sekundes un ieņēma ceturto vietu, turklāt no trešās atpalika tikai par 0,004 sekundēm, bet Elīza Tīruma – septīto (+0,182 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā Kendija Aparjode ieņem trešo vietu (245 p.) aiz vācietēm J.Taubicas (324) un Annas Berreiteres (275). E.Tīruma ir sestā (202 p.).

Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms norisināsies pēc nedēļas Altenbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.