Menu
 

Latvijas motosportisti Eiropas Nāciju kausā pirmo reizi izcīna septīto vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas motosportisti Eiropas Nāciju kausā pirmo reizi izcīna septīto vietu Foto: publicitātes

Braucot uz 2018. gada Eiropas Nāciju kausa izcīņu motokrosā Polijas pilsētā Gdaņskā, Latvijas jauniešu izlasei mērķis bija uzlabot pagājušā gada sasniegumu – 8. vietu. Mērķis ir sasniegts – 7. vieta, kas ir līdz šim labākais Latvijas izlases sniegums šajās sacensībās. Lietuva un Igaunija nemaz nepiedalījās, uzvara itāļiem, otrie – franči, bet trešajā vietā – Norvēģijas izlase.

"Latvijas junioru izlases dalībnieki līdz pat finālbraucienam atradās piektajā pozīcijā, un sākotnēji uzstādītais mērķis pārvērtās – noturēt šo pozīciju. Tomēr finālbraucieni ieviesa korekcijas. Arnolds Sniķers piedzīvoja saķeršanos startā ar citiem sportistiem, cīnījās, bet nebija iespējas izvairīties no priekšā guļošā sportista, tāpēc kritiens, pēc kura mocim tehniskas problēmas un to iedarbināt vairs nebija iespējams. Pēc pieciem apļiem izstāšanās – šī ir apstākļu sakritība,” stāsta Latvijas Motosporta federācijas pārstāve Anda Treija.

Ralfs Edgars Ozoliņš šajās sacensībās ar sevi nav apmierināts: “Zinu, ka esmu labā formā, gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātā viss bija ļoti labi, bet te pieļāvu kļūdas, iespējams, biju satraucies, pašam vēl nav īsti izskaidrojuma.”

Kārlis Alberts Reišulis bija labākais no latviešiem, startēja savu spēju robežās, mazliet neizdevās starts un bija daudz grūtāk cīnīties, šaura trase, apdzīt praktiski neiespējami. Pirmajā braucienā iegūta 5. vieta, otrajā – 7. vieta. Aleksim Araidam pirmajā braucienā 11. vieta, otrajā – nedaudz muļķīga kļūda: trase kļuvusi sausāka, slidenāka, putekļaināka, rezultātā kritiens un smadzeņu satricinājums, vēsta A. Treija.

“Var jau smieties par māņticību, bet kopš vadu jauniešu izlases tieši finālbraucieni ir izšķirošie un vissarežģītākie. Trase visām komandām bija vienāda – kā itāļiem, tā baltkrieviem un latviešiem. Lai kļūtu par uzvarētājiem, jāstrādā pie fiziskās sagatavotības, mentālās noturības un jāspēj saglabāt mieru pirms starta, ko vieglāk ir pateikt, nekā izdarīt, to zinu no personiskās pieredzes. Prieks, ka puiši, lai arī ikdienā ir no dažādām komandām, spēj cits citu atbalstīt un uzmundrināt, valsts izlases sastāvā konkurence zūd un rodas kopīgs mērķis,” norāda Latvijas junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis.

“Īsti apmierināts ar savu sniegumu neesmu, man gribējās tikt garām tam Francijas sportistam, bet nevienā braucienā neizdevās. Es zinu, ka varam labāk, mēs visi cīnījāmies un strādājām. Gribējās piekto vietu nosargāt, bet tagad šis jāizanalizē un jāgatavojas jauniešu nāciju kausam Beļģijā,” teic K. A. Reišulis.

Katru valsti pārstāv četri sportisti – divi MX85 klases braucēji, viens MX125 klases braucējs un viens MX2 klases braucējs, kurš vēl nav sasniedzis 21 gada vecumu. Šogad izlasē startēja: MX85 klasē motokluba “Rodeo” sportisti Kārlis Alberts Reišulis no Krimuldas un Aleksis Araids no Ikšķiles; MX125 klasē – Ralfs Edgars Ozoliņš no Vecumnieku novada, kurš šogad pārstāv komandu “Salacas kauss”, savukārt MX2 klasē startēja Arnolds Sniķers no motokluba “MX4 Dobele”, informē federācijas pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.