Menu
 

Salaspils handbolistes uzvar izbraukumā, Ulbrokas handbolisti – savās mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Trīs uzvaras četrās pagājušajā nedēļā aizvadītajās spēlēs Latvijas čempionātā izcīnījušas handbola komandas no Salaspils un Ulbrokas. Vienā no mačiem Pierīgas klubi arī tikās savā starpā.

Pie divām uzvarām aizvadītajā nedēļā tika Salaspils sporta skolas handbolistes, kuras virslīgas turnīra tabulā pakāpušās uz trešo vietu. Izbraukuma spēlē viesos pret Jēkabpils sporta skolas komandu pirmā puslaika vidū ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas panāca pirmo vērā ņemamo pārsvaru (11:7), bet izšķirošo izrāvienu veica otrā puslaika vidū 33:23 un beigās 37:29. Dace Potapova salaspilietēm guva 9 vārtus, Frīda Binduka 8 un Renāte Salmane 7.

“Iesākām spēli pārāk smagnēji, bez emocijām un enerģijas. Spēlē bija pārāk daudz kāpumu un kritumu, līdz ar to pirmais puslaiks bija līdzīgs. Pārtraukumā spējām sakārtot spēli un attieksmi, lai jau otrajā puslaikā, spētu iegūt pietiekamu pārsvaru. Spēles beigu daļā jau vairāk spēlēja sporta skolas jaunās audzēknes,” Latvijas Handbola federācijas preses dienests citēja Salaspils sporta komandas treneri Niku Remesu.

Divas dienas vēlāk salaspilietes viesojās Ulbrokā pie Stopiņu pagasta handbola komandas un pēc līdzīga sākuma (6:5) līdz pārtraukumam iekrāja iespaidīgu 23:11 pārsvaru un bija ievērojami pārākas arī otrajā puslaikā – 43:24. Dace Potapova iemeta 13, Anastasija Agarkova 8 un Frīda Binduka 5 vārtus. Stopiņu PHK rindās rezultatīvākās bija Laura Lielā (8) un Lana Nikolajeva (6).

Salaspils sporta skolai nu ir astoņi punkti piecās spēlēs un trešā vieta turnīra tabulā aiz “REIR Dobele SS” (10) un Ludzas sporta kluba “Latgols” (8), bet pašreizējās valsts čempiones Stopiņu handbolistes piedzīvojušas neveiksmes abās līdzšinējās spēlēs.

Latvijas virslīgas turnīrā vīriem zaudējumu piedzīvojuši Salaspils handbolisti, kuri savās mājās piekāpās vieniem no sezonas līderiem “S&A”. Izsķirošie notikumi laukumā risinājās pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā, kad 15 minūšu laikā viesi no 12:12 panāca 24:16 un sagādāja salaspiliešiem zaudējumu 23:32. Mājiniekiem septiņus vārtus iemeta Matīss Strautnieks un sešus – Kaspars Luksis.

Toties pie panākuma dramatiskā cīņā pret rangā augstāk esošo Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu savās mājās tika Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Pašās pirmā puslaika beigās viņi guva četrus vārtus pēc kārtas (14:10), taču neveiksmīgi aizvadīja otrā puslaika vidusdaļu un nonāca zaudētājos. Vēl četras minūtes līdz beigām ulbrokieši zaudēja 24:27, taču pamanījās atgūt vadību un vinnēja maču 29:28. Andris Lazda realizēja deviņus metienus, Artūrs Dombrovskis – piecus, Matīss Roberts Māziņš – četrus.

Virslīgas līderi ar 14 punktiem 7 spēlēs ir “ASK/Zemessardze/LSPA” handbolisti, bet abas Pierīgas komandas tabulā ar 4 punktiem atrodas līdzās – Ulbroka astotajā vietā un Salaspils devītajā (salaspilieši aizvadījuši vienu spēli vairāk). Jau otrdien salaspilieši viesosies Ulbrokas sporta kompleksā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.