Menu
 

Vecā gada pēdējās stundās brāļi Dukuri izcīna dubultuzvaru "dzimtajā" trasē Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Siguldieši Tomass un Martins Dukuri izcīnījuši pirmās divas vietas piektdien Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Siguldas trasē. Pirmo uzvaru pēc 18 gadu pārtraukuma guva Tomass, bet Martins bija otrais.

Pirmajā braucienā abi brāļi Dukuri pieteicās uz godalgotajām vietām – Martins finišā bija ātrākais (50,31 sekunde), bet Tomass trešais 0,36 sekundes aiz brāļa. Viņiem pa  vidu iespraucās korejietis Sjungi Juņs (+0,33 s), bet aiz Tomasa ierindojās divi Krievijas skeletonisti Ņikita Tregubovs un Jevgeņijs Rukosujevs.

Otro mēģinājumu Tomass Dukurs veica nevainojami, kļuva par līderi un nodrošināja sev pirmo goda pjedestālu šajā sezonā. Juņs trasē pieļāva vairākas kļūdas un zaudēja vecākajam no brāļiem 0,37 sekundes. Savukārt Martins kļūdījās startā, uzrādīja tikai desmito rezultātu un finišā brālim zaudēja sekundes sešas simtdaļas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderpozīcijas saglabā Kristofers Grotērs no Vācijas, kurš Siguldā bija tikai astotais (1195 punkti). Martins Dukurs ir otrajā vietā (1173 p.), bet Tomass Dukurs – devītajā (897 p.).

Priekšpusdienā notikušajās sacensībās dāmām vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja 21.rezultātu un nekvalificējās otrajam braucienam, ko veica 20 labākās sportistes. Līderei austrietei Janīnai Flokai viņa zaudēja 1,29 sekundes. Floka uzvarēja arī divu braucienu summā.

Sestdien Siguldā notiks sacensības monobobslejā dāmām (9.00) un bobslejā divniekiem vīriem (13.30), bet svētdien – bobsleja divniekiem dāmām (9.00) un vīriem (13.30).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.