Menu
 

Bots un Plūme ceturtie Vinterbergā, Šici piedzīvo kritienu (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kritieniem bagātās sacensībās jaunā gada pirmajā dienā kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā divnieku ekipāžām Vinterbergas trasē Vācijā. Neveiksmi piedzīvoja siguldieši brāļi Andris un Juris Šici, kuri gan saglabāja pirmo vietu sezonas kopvērtējumā.

Bots un Plūme pēc pirmā brauciena ieņēma devīto pozīciju, taču ar veiksmīgu otro mēģinājumu un, arī pateicoties konkurentu neveiksmēm, pakāpās uz ceturto vietu. Par uzvarētājiem kļuva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuriem Latvijas divnieks summā zaudēja 0,251 sekundi.

Brāļi Šici pirmajā braucienā sasniedza otro labāko rezultātu un arī otro braucienu iesāka labi, taču trases lejasdaļā kļūdījās, piedzīvoja kritienu un, lai arī sasniedza finišu, beigās palika 18.vietā. Tādu pašu neveiksmi piedzīvoja arī līderi pēc pirmā brauciena vācieši Egerts/Benekens.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc astoņām sacensībām Šiciem ir 588 punkti un saglabāta pirmā vieta – viņiem seko Vācijas divnieki Egerts/Benekens (527) un Vendls/Arlts (486). Bots un Plūme ar 309 punktiem ir 10.vietā.

Vēlāk notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labāko desmitniekā izdevās iespraukties diviem Latvijas kamaniņu braucējiem. Saulkrastietis Kristers Aparjods ar 11.un 7.rezultātu braucienos ieņēma astoto vietu, bet siguldietis Gints Bērziņš ar ceturto labāko laiku otrajā mēģīnājumā no 19.pozīcijas pakāpās uz devīto. Posma uzvarētājam un sezonas līderim vācietim Johanesam Ludvigam viņi zaudēja attiecīgi 0,391 un 0,431 sekundi.

Piektdienas Nāciju kausa uzvarētājs Riks Kristens Rozītis 32 dalībnieku konkurencē ierindojās 15.vietā (+0,621 s), bet Artūrs Dārznieks finišēja 19.pozīcijā (+0,709 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderimJ.Ludvigam ir 555 punkti. K.Aparjods ar 312 punktiem ieņem piekto vietu.

Svētdien Vinterbergā notiks sacensības dāmām un stafešu komandām.

(papildināta ar 5.-7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.