Menu
 

Latvijas kamaniņu braucēji triumfē Jaunā gada pirmajā stafetē Vinterbergā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīnījusi uzvaru stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacenībās, kas svētdien notika Vinterbergas trasē Vācijā.

Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots ar Robertu Plūmi finišēja pēc divām minūtēm un 24,294 sekundēm un kļuva par sacensību līderiem. Viņiem sekojušie Krievijas, ASV un Austrijas kvarteti šo rezultātu nespēja uzlabot, itālieši krita un nefinišēja, bet kā pēdējie startējušie favorīti Vācijas kamaniņu braucēji pat palika ārpus labāko trijnieka. Latviešu uzvara sanāca diezgan pārliecinoša – otrās vietas ieguvēja Austrijas komanda atpalika par pussekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā komandu stafetē Latvija ir ceturtajā vietā (230 punkti) aiz Vācijas (291), Austrijas (290) un ASV (257). Kā zināms, iepriekšējās sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji nefinišēja.

Iepriekš notikušajos dāmu braucienos Vinterbergā jūtamas priekšrocības ieguva tās kamaniņu braucējas, kuras startēja pirmās un izmantoja kvalitatīvāku ledu. Arī Latvijas pārstāves. Elīza Tīruma pirmajā braucienā startēja ar 26.numuru un finišā uzrādīja tikai 23.rezultātu, toties otrajā braucienā trasē devas piektā, veica mēģinājumu bez kļūdām un ar ceturto labāko laiku summā pakāpās uz septīto pozīciju. Uzvarētājai Jūlijai Taubicai no Vācijas Elīza zaudēja 0,529 sekundes.

Abas Latvijas jaunās kamaniņu braucējas, izmantojot pirmo starta grupu, pirmajā mēģinājumā iekļuva labāko piecniekā – Elīna Ieva Vītola otrā un Sigita Bērziņa piektā. Vītola otrajā braucienā sasniedza 14.laiku un nosargāja vietu desmitniekā – vienu pozīciju aiz Tīrumas (+0,560 s). Savukārt Bērziņa otrajā braucienā bija astoņpadsmitā un posmā – trīspadsmitā (+0,776 s).

Sezonas kopvērtējumā pēc astoņām sacensībām līdere joprojām ir J.Taubica (694 punkti). E.Tīruma ar 413 punktiem ieņem piekto vietu, bet sestā ar 303 punktiem ir Kendija Aparjode, kura, tāpat kā Ulla Zirne, šo Pasaules kausa posmu izlaiž savainojuma dēļ.

Jau ziņots, ka sestdien Mārtiņš Bots un Roberts Plūme divnieku ekipāžu konkurencē izcīnīja ceturto vietu, kas bija Latvijas sportistu labākais rezultāts individuālajās sacensībās.

Jau nākamās nedēļas beigās Siguldas trasē norisināsies Pasaules kausa septītais posms, kurā sportisti pamatsacensībās arī cīnīsies par tiesībām svētdien startēt Sprinta kausā.

(papildināta ar foto)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.