Menu
 

Februārī Siguldā plānotas vēl nebijušas distanču slēpošanas izturības sacensības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

20.februārī Siguldā plānotas jaunas izturības distanču slēpošanas sacensības Siguldā – “Red Bull Stikla kalns”, kurās uzvarētājs tiks noskaidrots, slēpojot 800 metrus augšup pa Siguldas serpentīna ceļu. Trases vertikālais kāpums būs 72 metri, padarot sacensības ne vien izaicinošākas, bet arī aizraujošākas kā dalībniekiem, tā skatītājiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Sacensību dienā, 20.februārī, norisināsies gan kvalifikācija, gan fināls. Pēc kvalifikācijā uzrādītajiem rezultātiem, katrā slēpojumā vienlaicīgi startēs četri dalībnieki, no kuriem divi ātrākie turpina dalību izslēgšanas slēpojumos, līdz nokļūst finālčetriniekā. Trešās un ceturtās vietas ieguvēji katrā slēpojumā no tālākās cīņas izstājas.

Sacensību vērtēšana norisināsies četrās klasēs – tautas klasē sievietēm un vīriešiem (atsevišķi) un sporta klasē sievietēm un vīriešiem (atsevišķi). Dalībai sacensībās aicināti piedalīties jebkura līmeņa distanču slēpotāji, biatlonisti, ziemas orientieristi un šo sporta veidu entuziasti.

Godalgoto vietu ieguvēji saņems piemiņas balvas no sacensību atbalstītājiem, bet sporta klases uzvarētāji cīnīsies par galveno balvu – apmaksātu braucienu uz vienām no lielākajām distanču slēpošanas sacensībām pasaulē "Red Bull Janteloppet", kas norisināsies 9.aprīlī Norvēģijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.