Menu
 

Latvijas kamaniņu braucēju kvartets izcīna sudrabu Oberhofā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ne visa veiksmīgo Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējo astoto posmu Oberhofas trasē Vācijā Latvijas kamaniņu braucēji pabeiguši ar izcīnītu otro vietu svētdien komandu stafetes sacensībās.

Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 22,071 sekundes un trešās vietas ieguvējus austriešus apsteidza par nieka sekundes sešām tūkstošdaļām. Uzvaru izcīnīja mājinieki Vācijas kamaniņu braucēji, kuri finišā bija par pussekundi ātrāki.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā stafetē Latvija pakāpusies uz trešo vietu (315 punkti) aiz Vācijas (391) un Austrijas (360).

Reto iespēju startēt stafetes komandas sastāvā Elīna Ieva Vītola ieguva, iegūstot augstāko vietu dāmu sacensībās. Pirmajā braucienā viņa bija tikai 19.vietā, taču ar sesto rezultātu otrajā mēģinājumā pakāpās uz 13.pozīciju. Par uzvarētāju kļuva austriete Madeleina Egle, kura nākamajās vietās atstāja četras Vācijas kamaniņu braucējas. Vītola viņai summā zaudēja 0,646 sekundes.

Līdzīgi kā komandas biedrenei, arī Elīzai Tīrumai neizdevās pirmais brauciens (17.rezultāts), bet otrajā septītais laiks un summā 14.vieta 0,658 sekundes aiz Egles. Savukārt Sigita Bērziņa ar 14.un 23.rezultātu braucienos palika 19.vietā (+1,051 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Jūlija Taubica no Vācijas, kura Oberhofā bija otrā (919 p.). E.Tīruma pirms pēdējā posma saglabā piekto vietu (519 p.) bez iespējām pakāpties augstāk. Divpadsmitā ir Kendija Aparjode, kura savainojuma dēļ nav piedalījusies pēdējos trijos posmos (303 p.).

Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms un vienlaikus arī Eiropas čempionāts notiks pēc nedēļas Sanktmoricas dabīgā ledus trasē Šveicē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.