Menu
 

Jaunajiem kamaniņu braucējiem četras Eiropas junioru čempionāta medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Solīdu godalgu ražu Austrijas pilsētā Bludencā notikušajā Eiropas junioru čempionātā izcīnījuši Latvijas jaunie kamaniņu braucēji, no kuriem liela daļa pārstāv Pierīgas novadus.

Zelta medaļas divnieku ekipāžu sacensībās juniorēm izcīnīja Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Elizabete Zvilna no Ropažiem. Viņas bija labākās abos braucienos un tuvākās sekotājas vācietes Romanenko/Pacu summā apsteidza par 0,138 sekundēm. Desmitajā vietā 1,665 sekundes aiz čempionēm ierindojās Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Ulbrokas.

Divnieku sacensībās junioriem bronzas medaļu ieguva Kaspars Rinks no Ropažiem un Vitālijs Jegorovs no Stopiņiem. Uzvarētājiem vāciešiem Jēgeram/Štoitem viņi divu braucienu summā zaudēja 0,487 sekundes. Šis panākums viņiem arī garantēja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā. Individuālajās sacensībās K.Rinks ieņēma sesto  vietu 0,467 sekundes aiz uzvarētāja Mariana Skupeka no Slovākijas.

Vēl vienu bronzas medaļu Latvijai nopelnīja Zane Kaluma no Saulkrastiem individuālajās sacensībās juniorēm, kurās viņa Eiropas čempionei Melinai Fišerei no Vācijas piekāpās par 0,021 sekundi. 11.vietā ierindojās Viktorija Ziediņa un 17.vietā Frančeska Bona.

Eiropas čempionāta noslēgumā komandu sacensībās Zane Kaluma, Roberts Dreimanis un Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs izcīnīja sudraba medaļas – par 0,694 sekundēm ātrāki bija Vācijas kamaniņu braucēji.

Vienlaikus ar Eiropas čempionātu Austrijā norisinājās arī junioru un jauniešu Pasaules kausa pēdējā posma sacensības. Tajās vēl vienu uzvaru svinēja Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna – sezonas kopvērtējumā viņas finišēja trešajā vietā. Zvilna uzvarēja arī individuālajās sacensībās jaunietēm un Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma dalītu otro vietu (piektā posmā bija Amanda Ogorodņikova). Otrā vieta sezonas kopvērtējumā arī Martai Robežniecei un Kitijai Bogdanovai divnieku ekipāžu konkurencē jaunietēm – pēdējā posmā viņas bija sestās.

Nākamnedēļ Vinterbergas trasē norisināsies pasaules čempionāts kamaniņu sportā junioriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.