Menu
 

Foto: Aparjodam Eiropas čempionāta sudrabs, Botam un Plūmem – bronza, Šiciem – kristāla globusi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija, Mareks Galinovskis, FIL Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija, Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods izcīnījis sudraba godalgu, bet Mārtiņš Bots un Roberts Plūme – bronzas medaļas Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā Sanktmoricas trasē Šveicē, kur vienlaikus tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Diemžēl līderpozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā neizdevās nosargāt Andrim un Jurim Šiciem.

Divnieku ekipāžu sacensībās ropažnieki Bots un Plūme pec pirmā brauciena bija piektajā vietā, bet otrajā bija otrie ātrākie un pakāpās uz trešo pozīciju aiz abām labākajām Vācijas ekipāžām Tonija Egerta un Sašas Benekena, kā arī Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta. Uzvarētājiem Bots/Plūme zaudēja 0,249 sekundes, taču ieguva arī Eiropas čempionu titulu U23 vecuma grupā.

Brāļi Šici ar astoto un trešo rezultātu braucienos summā ieņēma piekto vietu 0,317 sekundes aiz saviem galvenajiem konkurentiem Egerta/Benekena, un ar to bija par maz, lai nosargātu pirmo pozīciju sezonas kopvērtējumā.

Pasaules kausa izcīņas pamatsacensību kopvērtējumā Šici ieņēma trešo vietu (Bots un Plūme septīto), bet absolūtajā kopvērtējumā, pierēķinot Sprinta kausa sacensības, ar 883 punktiem ierindojās otrajā vietā aiz Egerta un Benekena (907) un nopelnīja mazo kristāla globusu. Bots ar Plūmi Pasaules kausa sezonu noslēdza astotajā vietā (519 p.). Kā zināms, Šici arī izcīnīja pirmo vietu Sprinta kausa kopvērtējumā.

Vēlāk notikušajās sacensībās vīriem saulkrastietis Kristers Aparjods pirmajā braucienā bija ceturtais, bet otrajā uzrādīja otro labāko rezultātu un, arī pateicoties konkurentu kļūdām, pakāpās uz otro vietu un ieguva Eiropas vicečempiona titulu. Summā pārāks bija tika Volfgangs Kindls no Austrijas, kuram Aparjods zaudēja 0,021 sekundi.

Gints Bērziņš pēc pirmā brauciena bija piektais, taču otro veica neveiksmīgi un atkāpās uz 12.pozīciju (+1,031 s), toties ieguva bronzas medaļu U23 vecuma grupā, kurā uzvarēja Leons Felderers no Itālijas. Savukārt Artūrs Dārznieks ar 15.un 12.laiku braucienos ieņēma 15.vietu Pasaules kausa posma ieskaitē un 14.vietu Eiropas čempionātā (+1,212 s).

Pasaules kausa pamatsacensību kopvērtējumā K.Aparjods ieņēma ceturto vietu, bet absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu (691 p.) aiz vācieša Johanesa Ludviga (871) un Volfganga Kindla (791), kas kamaniņu braucēju vīru konkurencē Latvijai ir nebijis panākums. 10.vietu sezonas kopvērtējumā ieņēma G.Bērziņš.

Svētdien Sanktmoricā norisināsies Pasaules kausa pēdējās sacenības dāmām un stafetes komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.