Menu
 

Foto: Kamaniņu braucēju komanda izcīna zeltu Eiropas čempionātā, Vītolai bronza Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Lavijas Kamaniņu sporta federācija, Mareks Galinovskis, FIL Foto - Lavijas Kamaniņu sporta federācija, Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji triumfēja komandu stafetes sacensībās  svētdien Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā Sanktmoricas trasē Šveicē, kur vienlaikus tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Patīkamu pārsteigumu sagādāja siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura izcīnīja bronzas medaļu dāmu konkurencē. Līdz ar to latvieši tika pie medaļām visās četrās Eiropas čempionāta sacensībās.

Dāmu pirmajā braucienā Vītola uzrādīja otro labāko rezultātu, bet otrajā bija ceturtā ātrākā, nodrošinot vietu labāko trijniekā. Eiropas čempionei Natālijai Geizenbergerei no Vācijas viņa summā zaudēja 0,266 sekundes, sudraba medaļu izcīnīja Madeleina Egle no Austrijas. Vienlaikus Vītola arī kļuva par Eiropas čempioni U23 vecuma grupā.

Krimuldiete Elīza Tīruma karjeras pēdējās Pasaules kausa sacensībās ar septīto un sesto vietu braucienos ierindojās sestajā vietā (+0,745 s), labāko desmitnieku noslēdza Sigita Bērziņa, kura braucienos bija trīspadsmitā un astotā (+0,951 s) un ieņēma ceturto vietu U23 grupā, bet saulkrastiete Kendija Aparjode savās pirmajās sacensībās pēc ilgāka pārtraukuma savainojuma dēļ ieņēma 13.vietu (+1,063 s).

Pasaules kausa izcīņas pamatsacensību kopvērtējumā uzvarēja M.Egle (741 punkts), E.Tīruma ieņēma piekto vietu (435), K.Aparjode 11.vietu (273) un E.I.Vītola 12.vietu (260). Savukārt sezonas absolūtajā kopvērtējumā, pieskaitot Sprinta kausa sacensību rezultātus, par uzvarētāju kļuva Jūlija Taubica no Vācijas (979 p.), Tīrumai piektā vieta (569) un Aparjodei 12.vieta (333).

Pasaules kausa izcīņa noslēdzās pēcpusdienā ar sezonas pēdējām komandu stafetes sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja Eiropas čempionāta laureāti Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, kā arī Mārtiņš Bots un Roberts Plūme – un visi nopelnīja vēl vienu godalgu, turklāt zelta.

Latvijas komanda startēja trešā no beigām un uzrādīja tobrīd labāko rezultātu. Viņiem sekojušie Austrijas kamaniņu braucēji tika diskvalificēti, jo M.Egle finišā netrāpīja pa “klapīti”, bet Vācijas kvartets finišā zaudēja 0,127 sekundes. Bronza tika Krievijas sportistiem (+0,675 s).

Pasaules kausa kopvertējumā stafetē Latvija (415 p.) ierindojās otrajā vietā aiz Vācijas (476).

Pekinas ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensības norisināsies no 5.līdz 10.februārim. Latviju Pekinā pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji: Kendija Aparjode, Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola dāmām, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Artūrs Dārznieks vīriem, kā arī Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme divnieku konkurencē.


Iepriekš:

Aparjodam Eiropas čempionāta sudrabs, Botam un Plūmem – bronza

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.