Menu
 

Pierīgas kamaniņu braucējām divas medaļas pasaules junioru čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Divas Latvijas kamaniņu braucēju divnieku ekipāžas piektdien izcīnījušas godalgas Vinterbergas trasē Vācijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā.

Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Ulbrokas izcīnīja otro vietu un sudraba medaļas. Pirmajā baucienā viņas sasniedza otro rezultātu, bet otrajā bija ātrākās. Summā uzvarētājām Luizai Romanenko un Paulīnei Pacai no Vācijas Marta un Kitija zaudēja 0,049 sekundes.

Trešajā vietā gan abos braucienos, gan summā ierindojās Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Elizabete Zvilna no Ropažiem, kuras pirms divām nedēļām izcīnīja Eiropas čempioņu titulu. No pasaules čempionēm, kuras nesen tika pārspētas Europas čempionātā, viņas atpalika par 0,446 sekundēm.

Junioru konkurencē pieticīgo 29.vietu pirmajā braucienā ieņēma Roberts Dreimanis un līdz ar to nekvalificējās otrajam braucienam, ko veica 25 labākie kamaniņu braucēji (startēja 38). Savukārt Kaspars Rinks no Ropažiem pēc astotā rezultāta pirmajā mēģinājumā otrā beigās piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Sestdien Vinterbergā sacentīsies juniores, divnieki junioriem un komandas, bet svētdien tur paredzēts pasaules čempionāta sacensības dāmu divniekiem, kurā iespēja pacīnīties par vēl kādu godalgu būs abām Latvijas ekipāžām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.