Menu
 

Aparjods un Bērziņš labāko sešniekā pēc pirmās dienas sacensībām Pekinā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Saulkrastietis Kristers Aparjods ieņem piekto un siguldietis Gints Bērziņš – sesto vietu pēc pirmās dienas sacensībām kamaniņu sportā vīriem Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs Jaņcjinas trasē. Svētdien notiks vēl divi braucieni, pēc kuriem tiks noskaidroti olimpisko medaļu ieguvēji.

Pirmajā braucienā K.Aparjods sasniedza ceturto rezutātu, turklāt no trešās pozīcijas atpalika tikai par 0,003 sekundēm. Otrais mēģinājums tik labs nesanāca – sestais laiks un summā zaudēta viena pozīcija.

Savukārt G.Bērziņš abos braucienos bija septītais, bet summā – sestais.

Līderis pēc pirmās dienas ir sezonas līderis Johaness Ludvigs no Vācijas, kuram Latvijas kamaniņu braucēji pēc pirmās dienas zaudē attiecīgi 0,460 un 0,622 sekundes. Priekšā latviešiem ir arī austrietis Volfgangs Kindls (0,039 sekundes aiz Ludviga), itāliets Dominiks Fišnallers (+0,304 s) un vācietis Felikss Lohs (+0,382 s). Septītais ir Makss Langenhans no Vācijas (+0,641 s), pārējie summā no līdera atpaliek vairāk par sekundi.

Trešais Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks no Siguldas startēja neveiksmīgi un ar 17.un tikai 28.rezultātu braucienos ieņem 22.vietu (+3,035 s). Startēja 34 sportisti.

“Divi puiši labāko sešiniekā – nav slikti, bet, ja paskatās braucienus, protams, ka ir daudz ko uzlabot gan Kristeram, gan Gintam. Pozitīvā ziņa ir tā, ka kamanas slīd labi arī ar kļūdainiem braucieniem, sevišķi otrais brauciens abiem puišiem. Neesam nekur tālu no labāko trijnieka. Ir jāizanalizē kļūdas, jāpaņem pozitīvais no šodienas. Negatīvais jānoliek malā un ar vēsu prātu rīt jānobrauc labi braucieni. Ir iespēja pacīnīties par augstākām vietām,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam stāstīja Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

“Artūram nesanāca abi braucieni. Otrajā braucienā bija kļūdas jau trases augšdaļā. Skaidrs, ka ar tādām kļūdām labu rezultātu finišā sagaidīt nevar. Domāju, ka Artūrs saņemsies un sakoncentrēsies uz rītdienu un parādīs, cik labi viņš var nobraukt.”

Trešais un ceturtais brauciens Pekinā paredzēts svētdien plkst.13.30 un 15.15 pēc Latvijas laika. Pirmdien un otrdien notiks sacensības kamaniņu sporta dāmām, trešdien – divnieku ekipāžām un ceturtdien – stafešu komandām.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.