Menu
 

Foto: Aparjods Pekinā izcīna piekto vietu, Bērziņš – septīto (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Saulkrastietis Kristers Aparjods izcīnījis piekto vīru sacensībās kamaniņu sportā Pekinas ziemas olimpisko spēlēs vīriem Jaņcjinas trasē Ķīnā. Septītajā vietā ierindojās siguldietis Gints Bērziņš.

Kā zināms, pēc sestdienas pirmajiem diviem braucieniem Aparjods ieņēma piekto un Bērziņš – sesto vietu. Svētdien trešajā braucienā Kristers uzrādīja ceturto labāko rezultātu, summā apsteidza vācieti Feliksu Lohu un pakāpās uz ceturto pozīciju. Pirmās divas vietas diezgan pārliecinoši ieņēma Johaness Ludvigs no Vācijas un austrietis Volfgangs Kindls, bet no trešajā vietā esošā itālieša Dominika Fišnallera Aparjods atpalika tikai par 0,094 sekundēm.

Gints Bērziņš ar sesto labāko laiku saglabāja sesto pozīciju, pietuvojās piektajā pozīcijā esošajam F.Loham un arī saglabāja teorētiskas cerības uz medaļu.

Diemžēl ceturtajā braucienā abi latvieši zaudēja pa vienai pozīcijai. Aparjods kļūdījās trases lejsadaļā, finišā uzrādīja devīto rezultātu (sliktāko sacensībās) un zaudēja ceturto vietu Loham. Savukārt 19 gadus vecais Bērziņš trešo reizi sacensībās bija septītais braucienā un šo vietu arī izcīnīja savās debijas olimpiskajās spēlēs.

Par olimpisko čempionu kļuva Johaness Ludvigs, kurš bija ātrākais trijos no četriem braucieniem. Aparjods viņam summā zaudēja 1,318 sekundes un Bērziņš – 1,438 sekundes. Sudraba medaļu ieguva Volfgangs Kindls (+0,160 s) un bronzu – Dominiks Fišnallers (+0,951 s).

Trešais Latvijas kamaniņu braucējs siguldietis Artūrs Dārznieks trešajā braucienā sasniedza 12.rezultātu un pakāpās uz 18.pozīciju, kas garantēja tiesības veikt ceturto braucienu (tās pienācās 20 labākajiem). Tajā pozīcijas uzlabot neizdevās – noslēgumā 18.vieta 4,974 sekundes aiz J.Ludviga.

“Ja skatās uz Kristera sniegumu, visiem ir rūgtuma sajūta. Žēl, ka neizdevās tie trīs no četriem braucieniem tik labi, kā viņš varēja. Skaidrs, ka olimpiskajās spēlēs ar kļūdām līdz medaļām ir grūti aizsniegties. Tagad ir ne pārāk laba sajūta gan mums visiem, gan viņam pašam. Piektā vieta olimpiskajās spēlēs ir otrs labākais sasniegums vīriešiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tomēr mums mērķis bija augstāks, un līdz galam to neizdevās izpildīt. Ja mērķis būtu Top 6, mēs būtu priecīgi, bet ir skaidrs, ka Kristers varēja izcīnīt medaļu. Ir tā, kā ir,” pēc sacensībām Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam atzina Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

“Savukārt milzīgs prieks un lepnums ir par Gintu Bērziņu. Deviņpadsmit gados veikt četrus labus braucienus ar nelielām kļūdām un izcīnīt septīto vietu – super! Izturēja spriedzi. Pirmajās olimpiskajās spēlēs grozīties ap labāko sešinieku, atskatoties uz to, kā viņam gāja treniņos, kur viņš sasita elkoni. Superīgs panākums Gintam! Artūram no četriem braucieniem īsti var ieskaitīt tikai vienu – trešo. Nesanāca parādīt sniegumu, kuru viņš bija spējīgs parādīt. Bet tāds ir kamaniņu sports.”

Pirmdien un otrdien notiks sacensības kamaniņu sporta dāmām, trešdien – divnieku ekipāžām un ceturtdien – stafešu komandām. Pēc tam Jaņcjinas trasē sacentīsies skeletonisti un bobslejisti.

(papildināta ar K.Mauriņa komentāru)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.