Menu
 

Basketbolā uzvara Ādažiem, zaudējumi Ķekavai, Mārupei un Salaspilij

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vēl vienu visai neveiksmīgu nedēļu aizvadījuši četri Nacionālās basketbola līgas un Reģionālās basketbola līgas turnīros spēlējošie Pierīgas klubi. Pie panākuma tika vienīgi basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, bet zaudējumus piedzīvoja Ķekavas, Mārupes un Salaspils komandas.

BK “Ķekava” basketbolisti viesojās pie “Spars”/Ventspils Augstskolas komandas un pirmie guva punktus, taču tā arī bija vienīgā reize, kad viņi bija vadībā. Kurzemnieki lēnām audzēja pārsvaru visas spēles gaitā un beigās sagādāja viesiem zaudējumu 61:89. Ķekaviešu labā Edvards Jašuks guva 21 un Elvija Mičulis 20 punktus.

Kārtu līdz pamatturnīra beigām BK “Ķekava” NBL Rietumu grupas turnīra tabulā ar deviņām uzvarām 19 spēlēs ieņem ceturto vietu, tiesa, bez izredzēm pakāpties augstāk, taču vieta izslēgšanas turnīrā viņiem garantēta.

RBL Rietumu grupas spēlē Mārupes sporta centra basketbolisti piektdien izbraukumā tikās ar basketbola klubu “Jaunpils”. Līdz pat otrā puslaika vidum komandas ne reizi nešķīra vairāk par 5-7 punktiem, un tikai tad laukuma saimnieki panāca “plus 10” (54:44). Nekādi būtiski pavērsieni ceturtajā ceturtdaļā vairs netika piedzīvoti, un mārupieši cieta astoto zaudējumu pēc kārtas – 67:76.

Rezultatīvākie viesiem bija Ričards Alekss Survillo un Markuss Spila – pa 11 punktiem. Tabulā Mārupes komanda (3-13) ir pēdējā vietā grupā.

Salaspils sporta skolas basketbolisti izbraukuma spēlē pret “Jēkabpils lūšiem” līdz otrās ceturtdaļam turējās turpat blakus sāncenšiem (29:30), taču pirmo puslaiku zaudēja jau 34:53. Otrajā puslaikā jēkabpilieši saglabāja 20-25 punktu pārsvaru un nedeva pretiniekiem reālu iespēju atspēlēties – 72:94. Salaspiliešiem 19 punktus iemeta Kristiāns Armanovs un 17 punktus Kristiāns Pastors.

Visbeidzot basketbola klubu “Madona” un “Ādaži/Carnikava” mačā kādai no komandām pārsvars ilgi nepārsniedza divu precīzu metienu tiesu. Biežāk gan vadībā bija ādažnieki, kuriem otrā puslaika vidū arī izdevās palielināt handikapu līdz 65:49 un aizvadīt cīņu līdz uzvarai 81:65.

Viesu rindās Mārcis Osis guva 22 punktus un Rolands Dovgjallo 20 punktus. RBL Austrumu grupā “Ādaži/Carnikava” ar septiņām uzvarām 17 spēlēs saglabā astoto pozīciju, bet Salaspils sporta skola ir pēdējā 11.vietā (2-16).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.