Menu
 

Astotdaļfināla kārtu nepārvar ne Ķekavas basketbolisti, ne ādažnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Pierīgas klubiem sezona Latvijas basketbola līgās ir beigusies. Piektdien vakarā zaudējumus astotdaļfināla sērijās piedzīvoja gan basketbola klubs “Ķekava” Nacionālajā basketbola līgā, gan BK “Ādaži/Carnikava” Reģionālajā basketbola līgā.

BK “Ķekava” basketbolisti uz atbildes spēli pret BK “Līvāni” ieradās ar trešdien savās mājās iekrāto 13 punktu pārsvaru. Un pirmajās nepilnās piecās minūtēs to gandrīz divkāršoja (12:1). Tālāk gan tik gludi neklājās – līvānieši otrās ceturtdaļas sākumā bija pretiniekus panākuši (21:21) un līdz puslaika beigām arī apsteiguši (28:36).

Pavisam bēdīgi ķekaviešiem klājās trešajā ceturtdaļā, kurā laukuma saimnieki jau ar uzviju bija atspēlējuši pirmās spēles deficītu (33:55). Otrā puslaika vidū ar 11:2 izrāvienu BK “Ķekava” pamanījās izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā (49:62), taču sekoja “Līvānu” atbildes trieciens 11:0, un dueļa iznākums bija izšķirts. Beigu rezultāts 51:77 un “Ķekavai” zaudējums divu spēļu summā 147:160.

Ķekaviešu rindās rezultatīvākie bija Kaspars Zālītis (14 punkti), Nauris Miezis (13) un Elvijs Mičulis (13).

Basketbola klubam “Ādaži/Carnikava” astotdaļfināla atbildes spēlē pret BK “Jaunpils” basketbolistiem priekšā bija “neiespējamā misija” – viesos atspēlēt 27 punktu deficītu. Reālu iespēju to paveikt viņiem tā arī nebija.

Trešās ceturtdaļas vidū ādažnieki sasniedza tobrīd lielāko pārsvaru spēlē (52:45), taču Jaunpils komanda atbildēja ar 10 punktiem pēc kārtas un pamazām starpību pieaudzēja līdz 12 punktiem, ko viesiem beigās izdevās nedaudz samazināt – BK “Ādaži/Carnikava” zaudējums 69:74 (divu spēļu summā 138:170).

Sezonas pēdējā mačā Rolands Dovgjallo guva 28 punktus, Armands Jakušenoks 15 un Jānis Ābols 12 punktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.