Menu
 

Ādažu volejbolistēm un Siguldas volejbolistiem Latvijas jaunatnes čempionu tituli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija Foto - Latvijas Volejbola federācija

Par Latvijas jaunatnes čempionēm volejbolā U16 vecuma grupā kļuvušas Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknes. Savukārt vecākajā U19 grupā puišiem zelta medaļas izcīnījusi Cēsu pilsētas sporta skolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas apvienotā komanda.

Nedēļas nogalē Kuldīgā notikušajā U16 grupas finālturnīrā jaunietēm izšķirošajā spēlē Jeļenas Smirnovas un Ainas Jermacānes trenētā Ādažu BJSS komanda, zaudējusi pirmajos divos setos, tomēr pārspēja Rīgas Volejbola skolas vienību 3:2 (18:25, 21:25, 25:20, 25:19, 15:8).

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Katrīnu Struku, kura Latvijas Volejbola federācijas preses dienestam atzina: “Braucot uz finālu domāju, ka būs grūti, bet, redzot, kā komanda ir uztrenējusies, zināju, ka mums ir iespēja cīnīties par pirmo vietu. Negāja viegli, bet kopā mēs tomēr to paveicām.”

Iepriekš tika aizvadīts Latvijas jaunatnes čempionāta finālturnīrs U19 vecuma grupā jauniešiem, kura finālā tikās Cēsu PSS/Siguldas VĢ un Daugavpils BJSS volejbolisti. Arī šajā “zelta spēlē” bija nepieciešami pieci seti, un vidzemnieki, kurus trenē Ģirts Mārtiņsons, Lauris Iecelnieks un Normunds Šulte, svinēja uzvaru 3:2 (18:25, 25:20, 25:27, 25:21, 18:16). Turklāt piektajā setā viņi bija nonākuši zaudētājos 9:14, tomēr spēja atspēlēt piecas mačbumbas.

Kopā ar cēsniekiem čempionu komandā spēlēja siguldieši Martins Dāvis Vēvers, Kārlis Jaundžeikars, Matīss Šalkovskis un Gustavs Auziņš, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju.

“Uzvaru noteikti ieguvām ne bez veiksmes, taču tā bija arī liela vēlme, apņemšanās un ticība saviem spēkiem. Piektajā setā izcīnījām piecas mačbumbas, varbūt pretinieks psiholoģiski jau bija noguris. Tādas spēles galotnes negadās bieži, bet tas tikai pierāda, ka nevajag padoties un ir jācīnās līdz pašam galam. Šī uzvara ir smagu treniņu rezultāts, kas pierāda, ka ar darbu var visu panākt,” gandarīts bija treneris Ģirts Mārtiņsons.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.