Menu
 

Mārupietis Zadraks izcīnījis Eiropas BMX junioru čempionāta sudraba godalgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Beļģijas pilsētā Deselā notikušajā UEC Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā sudraba medaļu junioru konkurencē dramatiskā cīņā izcīnīja Mārupes BMX kluba un “AKSSC Valmiera” sportists Mārtiņš Zadraks.

Kā informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF), junioru grupā līdz pusfinālam aizkļuva gan Kārlis Pedraudzis (“Tālava VSS”), gan Valmierā Eiropas kausa posmā uzvarējušais Mārtiņš Zadraks. Abi startēja vienā pusfināla braucienā, Zadraks sīvā cīņā ieņēma ceturto vietu un kā pēdējais iekļuva finālā, bet Pedraudzim septītā pozīcija, kas tālāk tikt neļāva.

Finālā trenera Mika Puķīša audzēknis Zadraks pēc starta izkaroja ceturto pozīciju. Pirmajā virāžā krita Mārtiņam priekšā esošais šveiciešu sportists. Zadraks, veiksmīgi izvairoties no kritiena, pakāpās uz trešo vietu un drīz vien apsteidza arī otrajā vietā esošo itāļu braucēju. Mārtiņš trases beidzamajā daļā bija ātrākais vīrs trasē. Pēdējā taisnē viņš uzbruka līderim Markusam Lethanam no Dānijas. Lai arī Zadraks uz finiša līnijas konkurentu panāca, tomēr par mata tiesu ātrāks izrādījās dānis. Izcīnīta otrā vieta ir pēdējo gadu lielākais Latvijas BMX panākums junioru grupā augstākās raudzes sacensībās, norāda LRF.

Vietu finālā B10 vecuma grupā zēniem izcīnīja vēl viens Mārupes BMX kluba pārstāvis – Jorens Dimze, kurš ierindojās piektajā vietā. Savukārt B7 grupā ceturto vietu ieguva “BMX Ādaži” komandas braucējs Māris Trokšs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.