Menu
 

Foto: Jūrmalā noslēdz kalnu riteņbraukšanas sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Jūrmalā noslēdz kalnu riteņbraukšanas sezonu Lauris Galsons, Rihards Rudzis un Madara Ermansone

Majoru pludmalē aizvadīts Jūrmalas MTB velomaratons, kas pašā jūras krastā pulcēja tūkstošiem lielus un mazus riteņbraukšanas entuziastus no Pierīgas un citiem Latvijas reģioniem. Laureātu vidū bija arī Ķekavas, Carnikavas un Garkalnes komandu pārstāvji.

Jau plkst. 10.30 uz starta līnijas pludmalē stājās paši mazākie velosipēdisti vecumā līdz 12 gadiem, azarta pilni veicot 0,3 – 1 km garo Bērnu braucienu, vēsta rīkotāji. Jau drīz pēc tam trasē devās Sporta MTB distances dalībnieki, kuriem bija jāmēro pārbaudījumiem bagāts posms 47 km garumā, kas veda pa visdažādākajiem ceļa segumiem no smilšainās krasta līnijas cauri Jūrmalas pilsētai uz līkumainajiem Priedaines mežiem un caur Babīti pa šoseju atpakaļ.

Sīvā konkurencē uzvarētāja titulu profesionālo riteņbraucēju konkurencē izcīnīja “ZZK” komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kurš finišēja pēc stundas, 13 minūtēm un 59 sekundēm. Ar nedaudz vairāk kā trīs minūšu starpību otrais finišēja Uldis Ālītis no komandas “Puslaar”, bet trešajā pozīcijā ierindojās komandas “Skanste” braucējs Deins Kaņepējs. Dāmu kategorijā uzvaras laurus plūca vairākkārtēji godalgotā Katrīna Jaunslaviete-Ķipure (“ZZK”), kura mērķi sasniedza pēc stundas un 21 minūtes, bet otro vietu ieguva Santa Sanija Jurgena no Ķekavas novada sporta skolas.

Turpinājumā 47 km garajā trasē devās arī plaši pārstāvētās Tautas distances velobraucēji. Šajās sacensībās pārliecinoši triumfēja Roberts Andersons no apvienības “Elkor”. Trešais finišā bija “MTB Garkalne” pārstāvis Armands Priede, bet dāmu konkurencē Renāte Rodionova no Carnikavas apsteidza komandas “MTB Garkalne” sportisti Zani Ķelpi.

Pēcpusdienā sacensību programmu noslēdza saliedējošā Ģimeņu MTB distances parāde, kas Latvijas aktīvākās un radošākās ģimenes vienoja krāšņā 10 km braucienā gar pašu jūras krastu. Arī šajā kategorijā rezultatīvākie un radošākie kolektīvi jau ierasti tika sveikti ar īpašām piemiņas medaļām un citām pārsteiguma balvām no sacensību organizatoriem un atbalstītājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.