Menu
 

"Auda" pārspēj virslīgas līderus un iekļūst Latvijas kausa izcīņas pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš Foto - Kristians Putniņš

Ķekavas futbola klubs “Auda” sagādājis pārsteigumu, svētdien viesos pārspējot Latvijas virslīgas līderus “Valmiera FC ” futbolistus un iekļūst Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Dažādām sekmēm kārtējos mačus aizvadījuši arī citi Pierīgas klubi.

“Valmiera FC” un “Audas” spēlē ne pamatlaika 90 minūtēs, ne papildlaika pusstundā vārti tā arī netika gūti. Turklāt viesi no 82.līdz 105.minūtei spēlēja skaitliskā mazākumā, līdz noraidījumu izpelnījās arī viens no valmieriešiem.

Pēcspēles sitienu sērijā pēc piecām kārtām sāncenši bija neprecīzi pa reizei, sestajā abi “pendeles” realizēja, bet septītajā mājinieku raidījumu atvairīja “Audas” vārtsargs Fabriss Ondoā un uzvaras vārtus iesita Aleksejs Saveļjevs – 6:5.

Latvijas kausa pusfinālam kvalificējušies arī RFS futbolisti un divas pirmās līgas komandas – Grobiņas sporta centrs un FS “Jelgava”.

Latvijas otrās līgas Rietumu grupas spēlē Mārupes sporta centra futbolisti viesojās Liepājā pie futbola kluba “Karosta” un piedzīvoja zaudējumu 2:5. Mājinieki spēles pirmajā pusstundā iekrāja 2:0 pārsvaru un nosargāja uzvaru, kaut kopš 40.minūtes spēlēja skaitliskā mazākumā. Mārupiešu labā vārtus guva Kirils Zaharovs un Igors Krasovs.

Turnīra tabulā, kurā līderi ir JFK “Ventspils” (21 punkts) un FK “Karosta” (18 p.), Babītes sporta klubs ieņem ceturto vietu (14 p.) u  Mārupes sporta centrs – piekto (11 p.).

Pie trim punktiem Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā tikuši FK “Olaine”/FK “Union” futbolisti, kuri svētdien izbraukumā ar 2:0 apspēlēja pastarīšus Rīgas Tehniskās universitātes studentus. Abus vārtus otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs guva Mārcis Skuja un Edgars Kronis.

Pēc šī panākuma olainieši atgriezušies turnīra tabulas pirmajā vietā (27 punkti 14 spēlēs), punkts mažka un spēle rezervē ir FK “PPK/Betsafe”. Ceturtajā vietā ir “Upesciema Warriors” (22 p.), sestajā – Salaspils “Kengaroos” (15) un astotajā – “ASK Kadaga” (12 p.).

Sieviešu futbola līgas 14.kārtā pie uzvaras 3:1 mājas spēlē pret Rīgas Futbola skolu tika Ķekavas “Audas” futbolistes. Vārtus iesita Monta Ščucka un Nikola Brahmane (11 m), bet rezultātu jau 2.minūtē ar trāpījumu savos vārtos atklāja rīdzinieces. Savukārt FK “Olaine” futbolistes sāvā laukumā piedzīvoja zaudējumu mačā pret pārliecinošajām turnīra līderēm SFK “Rīga” – 0:2.

Turnīra tabulā “Rīgai” ir 40 punktu (14 spēlēs), bet cīņā par pārējām medaļām futbola skolai ir 24 punkti (12 spēlēs), FK “Olaine” 21 (14) un SK “Super Nova”/RTU 20 p. (13 sp.). FK “Auda” ar 12 punktiem (13 sp.) ir ceturtajā pozīcijā.

Sieviešu 1.līgas čempionāta otro posmu turnīrā par 6.-10.vietu ar neveiksmi svētdien sāka futbola klubs “Sigulda”. Viesos pret FK “Tukums 2000” futbolistiem siguldietes pirmajā puslaikā nonāca zaudētājās 0:2 un pēc pārtraukuma spēja atgūt tikai vienus vārtus, ko guva Linda Stāmere – 1:2. FK “Sigulda” otrā posma ieskaitē ir pieci zaudējumi piecās spēlēs. Nedaudz labāka bilance ir RFS/Babītes sporta kluba komandai – 4 punkti 4 spēlēs, bet līderes cīņā par sesto vietu noslēguma tabulā ir sporta kluba “Imanta” futbolistes (10 p. 4 sp.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.