Menu
 

Zaudējumus pret Lietuvas regbija klubiem Baldonē piedzīvo gan "Miesnieki", gan "Livonia"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Baltijas “Top” regbija līgas trešās kārtas spēlēs sestdien Baldones stadionā zaudējumus piedzīvoja gan Ķekavas “Miesnieki”, gan Garkalnes “Livonia”. Aizvadītajās trijās spēlēs abiem Latvijas klubiem ir pa vienai uzvarai.

“Miesnieki/Ķekava” uzņēma Kauņas “Ažuolas” komandu, kas iepriekšējā kārtā pirms divām nedēļām bija sagādājusi zaudējumu “Livonia” komandai. Arī šoreiz lietuvieši pirmie izvirzījās vadībā (0:5), taču nākamo 15 minūšu laikā ķekavieši atbildēja ar diviem realizētiem piezemējumiem un precīzu soda sitienu – 17:5. Līdz pārtraukumam gan viesi tomēr atguva vadību (17:26), otrajā puslaikā vēl trīs reizes piezemēja bumbu “Miesnieku” ieskaites laukumā un sagādāja mājiniekiem zaudējumu 20:43.

Dažas stundas vēlāk turpat Baldonē laukumā devās “Livonia” un Viļņas “Geležinis vilkas” komandas, kurām iepriekš cīņa bija paredzēta Ogrē. Livonieši pirmajā pusstundā panāca 15:0 savā labā un pirmo puslaiku pabeidza 18:10. Vadībā viņi bija līdz otrā puslaika vidum, kad “dzelzs vilkiem” izdevās lauzt cīņas gaitu, veikt trīs piezemējumus un nosargāt uzvaru 34:24.

Jāatgādina, ka “Top” līgas čempionāta nolikums paredz, ka astoņi klubi aizvada viena apļa turnīru, četras labākās komandas pusfinālos turpinās cīņu par medaļām, bet pārējās četras sadalīs vietas no piektās līdz astotajai. Galvenie fināli paredzēti 22.oktobrī.

Pirms Baltijas līgas mačiem Ķekavas un Garkalnes klubi izcīnīja prognozējamas uzvaras Latvijas čempionātā. “Miesnieki/Ķekava” ar 36:8 pārspēja “Ežus”, bet “Livonia” ar 45:12 “Lāči/Mūku sala” vienību. Turnīra tabulā “Miesniekiem ” ir 5 uzvaras 5 spēlēs un 23 punkti, “Livonia” 21 p. (6 sp.), Valmieras “Fēniksam” 10 (5), “Lāčiem/Mūku sala” 5 (6) un “Ežiem” 4 (4).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.