Menu
 

Foto: Baudot zelta rudeni, Doles salā aizvadīts pusmaratons “Noķer vēju”

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Baudot zelta rudeni, Doles salā aizvadīts pusmaratons “Noķer vēju” Salaspils sporta nams

Nedēļas nogalē uz Salaspils rudens pusmaratonu “Noķer vēju” pulcējās skrējēji no Latvijas malu malām, lai pieveiktu 5 km, 10 km vai pusmaratona distanci. Šogad šis pusmaratons bija īpašs ar to, ka ierastā Nacionālā botāniskā dārza vietā šoreiz skrējēji tikās Doles salā, tādējādi parādot novada viesiem vēl vienu skaistu vietu novadā.

Kā norāda rīkotāji, lai gan trase bija grūta un ierastā asfalta un līdzenā reljefa vietā nācās pacīnīties ar kāpumiem, dubļiem un nokritušajām lapām, laika apstākļi skrējējus lutināja, dodot iespēju izbaudīt brīnišķīgās Doles ainavas.

Pirmie Doles salas meža trasē devās pusmaratona skrējēji, kuriem bija jāveic četri apļi. Vīru konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Armands Bušs no Ogres. Viņš distanci veica stundā, 16 minūtēs un 14 sekundēs, aiz sevis atstājot savu novadnieku Kristapu Kaimiņu (1.17:08). Trešajā vietā ierindojās salaspilietis Raivis Marčenkovs (1.29:21).

Dāmu konkurencē cerības uz uzvaru citām skrējējām neatstāja salaspiliete Jekaterina Sokunova (1.30:08), savu tuvāko sekotāju Gintu Zēbergu apsteidzot par teju sešām minūtēm (1.35:53). Trešajā vietā aiz abām salaspilietēm ierindojās Iveta Caune no Ikšķiles (1.41:39). Arī 10 km distancē pirmajās divās vietās kopvērtējumā ierindojās Salaspils skrējējas Diāna Stolniece-Permaņicka (47:15) un Laura Ābeltiņa (47:32), bet vīru konkurencē ātrākais bija kuldīdznieks Kristaps Bērziņš (36:59).

Pēdējie uz starta stājās piecu kilometru skrējēji, kuriem bija jāveic viens aplis. Dāmu grupā ātrākā izrādījās siguldiete Līna Gaile, kura trasē pavadīja 24 minūtes un sešas sekundes. Divās nākamajās vietās ierindojās salaspilietes Maruta Anspaka  un Alīna Sokunova. Vīru konkurencē pirmais pēc 19 minūtēm un 12 sekundēm finišēja Andrejs Bānis no Salaspils, otrais – Jānis Mežiels no Kokneses, savukārt godalgoto trijnieku noslēdza salaspilietis Anatolijs Purviņš.

10 km nūjošanas distancē labākie bija Dainis Gailis no Siguldas un Kristīne Kuka no Lielvārdes novada, bet 5 km distancē – Jevgeņija Biļkina no Salaspils.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.