Menu
 

"Super Nova" futbolisti zaudē Salaspilī, "Auda" – Tukumā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš Foto - Kristians Putniņš

Neveiksmīga ar Pierīgas novadiem saistītajiem futbola klubiem bija Latvijas virslīgas čempionāta 30.kārta. Zaudējumus piedzīvoja gan sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, gan Ķekavas klubs “Auda”.

“Super Nova”/Salaspils komanda mājas spēlē pret “Riga FC” izvirzījās vadībā 12.minūtē pēc Roberta Zelmaņa precīzā raidījuma, taču pirmā puslaika beigās rīdzinieki atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, bet pēc pārtraukuma iesita vēl divus – 1:4.

FK “Auda” sestdien viesojās pie rangā zemāk esošās FK “Tukums 2000”/”Telms” vienības, 15.minūtē nonāca zaudētājos un, diezgan bezzobaini nospēlējot uzbrukumā, tā arī nespēja iegūt vismaz punktu – 0:1. Šis “Audai” bija pirmais zaudējums pēc četru uzvaru sērijas.

Virslīgas turnīra tabulā, kurā pirmo vietu saglabā “Valmiera FC” (70 punktu 29 spēlēs), FK “Auda” ieņem stabilu piekto vietu (47 p. 30 sp.), bet “Super Nova”/Salaspils – pēdējo desmito (18 p. 30 sp.).

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas 20.kārtā FK “Salaspils” un “Riga FC-2” spēlē vārti tā arī netika gūti (0:0), bet Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda piedzīvoja zaudējumu 1:4 viesos pret “Valmiera FC-2” vienību – vienīgos vārtus olainiešiem otrā puslaika sākumā guva Ričards Kauliņš, tobrīd panākot 1:2 rezultātu.

Tabulā abas Pierīgas komandas ar 19 punktiem atrodas līdzās – “Olaine” devītajā un “Salaspils” desmitajā pozīcijā.

Latvijas otrās līgas A grupas (astoņu labāko klubu) turnīrā aizraujošu uzvaru sestdien izbraukumā pār Jēkabpils sporta centra futbolistiem izcīnīja Mārupes sporta centra komanda. Pēc pirmā puslaika mārupieši zaudēja 0:2, otrā puslaika vidū 13 minūšu laikā divreiz precīzs bija Pjērs Okende un vienreiz Kirils Zaharovs – un vadībā jau viesi. 87.minūtē jēkabpilieši rezultātu izlīdzināja, bet jau kompensācijas laika pašās beigās pēc brīvsitiena izspēles Okende iesita uzvaras vārtus – 4:3.

B grupas turnīrā pārliecinošu uzvaru svinēja Babītes sporta kluba futbolisti, kuri ar 4:0 Valmierā pieveica “FC Gauja” vienību. Precīzi bija Matīss Spunde, Arturs Avins, Tigrans Dadamjans un Makars Pujacs.

A grupā līderi ar 17 punktiem 7 spēlēs ir FK “Ķekava/Auda” futbolisti, bet Mārupes sporta centra komanda pakāpusies uz septīto vietu (6 p. 8 sp.). B grupā Babītes spotrta klubs ir 4.vietā (respektīvi, divpadsmitajā).

Sieviešu futbola līgā savstarpējo maču aizvadīja abas Pierīgas komandas – FK “Olaine” un FK “Auda”. Pirmajā puslaikā ar diviem goliem divu minūšu laikā Nikola Brahmane un Madara Vīgante vadībā izvirzīja ķekavietes, tomēr otrajā puslaikā divi Lindas Sazanovas vārtu guvumi ļāva olainietēm panākt neizšķirtu 2:2.

Divi zaudētie punkti FK “Olaine” futbolistēm neliedza atgriezties tabulas trešajā vietā – cīņā par bronzu divas kārtas pirms beigām gan viņām, gan SK “Super Nova”/RTU vienībai ir pa 23 punktiem 16 spēlēs. FK “Auda” ar 16 punktiem ir piektajā pozīcijā.

Visbeidzot Sieviešu 1.līgā turnīrā par 6.-10.vietu neizšķirti 1:1 nospēlēja “FC Talsi” un RFS/Babītes sporta kluba komandas. Viešņu labā ar precīzu raidījumu izcēlās Polina Vorobjova. Tabulā Babītes futbolistes ieņem astoto vietu (11 p. 8 sp.), bet pēdējā 10.vietā ir FK “Sigulda” (0 p.), kas svētdien ar 0:1 piekāpās sporta klubam “Imanta”.

(papildināta no 5.rindkopas)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.