Menu
 

Ķekavas basketbolisti pret BK "Ventspils" iztur vienu ceturtdaļu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas astotdaļfināla pirmajā spēlē otrdien Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā mājinieki BK “Ķekava” basketbolisti piekāpās titulētajam basketbola klubam “Ventspils” ar 48 punktu starpību, kas pirms atbildes spēles neļauj reāli sapņot par iekļūšanu nākamajā kārtā.

Komandas līdz otrdienas mačam šosezon bija spēlējušas ar gandrīz vienādiem rezultātiem – “Ķekavai” astoņas uzvaras desmit spēlēs Nacionālajā basketbola līgā un Latvijas kausā, “Ventspilij” astoņas uzvaras 11 spēlēs "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Spēles pats sākums gan lika domāt, ka starpība klasē tomēr ir pārāk liela – ķekavieši pirmos punktus guva tad, kad  bija zaudējuši jau vienpadsmit.

Taču, tikuši galā ar pirmo uztraukumu un, iespējams, nedaudz “iemidzinājuši” pretiniekus, BK “Ķekava” basketbolisti sāka arvien biežāk sodīt viesus par pasivitāti aizsardzībā un līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija likvidējuši gandrīz visu deficītu – 20:23.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki uzlaboja spēli aizsardzībā, piespieda mājiniekus bieži kļūdīties un paši vāca vieglus punktus ātrajos pretuzbrukumos – pārtraukumā ejot, jau 42:61. Bet otro puslaiku viesi sāka ar desmit punktiem pēc kārtas un ātri vien atlikušo spēles daļu pārvērta par formalitāti. Beigu rezultāts 69:117.

BK “Ķekava” rindās rezultatīvākie bija Elvijs Mičulis (23 punkti), Dāvis Klegeris (15), Edgars Štelmahers (12) un Eduards Avotiņš (12). Atbildes spēle paredzēta 14.decembrī Ventspilī. Uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Jāatgādina, ka Latvijas kausa otrajā kārtā “Ķekavas” basketbolisti divu maču summā pārliecinoši pieveica basketbola klubu “Saldus” 170:131.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.