Menu
 

Foto: Aparjodam un komandai vēl divas uzvaras Pasaules kausa posmā Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Vēl divas uzvaras izcīnījuši Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās svētdien Siguldas trasē. Vīru konkurencē labākais bija Kristers Aparjods no Saulkrastiem, bet komandu stafetes sacensībās viņš triumfēja kopā ar Elīnu Ievu Vītolu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi.

Sestdien Latvijas divnieku sākto uzvaru sēriju svētdien turpināja Kristers Aparjods, kurš abas reizes Siguldas trasi veica ātrāk nekā jebkurš kamaniņu braucējs pirms viņa – divi trases rekordi (47,615 un 47,613 sekundes) un pārliecinoša pirmā vieta.  Otrās vietas ieguvējs Makss Langenhans no Vācijas Kristeram zaudēja 0,253 sekundes, trešais bija Dominiks Fišnallers no Itālijas (+0,267 s).

Siguldietim Gintam Bērziņam pirmais brauciens neizdevās (10.laiks), taču otrajā ar sesto labāko rezultātu izdevās pakāpties uz septīto pozīciju 0,920 sekundes aiz Aparjoda.

Pasaules kausa absolūtajā kopvertējumā līderis ir D.Fišnallers (465 p.). K.Aparjods ar 326 punktiem ir piektais, bet G.Bērziņš ar 231 punktu desmitais.

Jauns Siguldas trases rekords tika sasniegts arī vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās, kurās piedalījās astoņu valstu kvarteti. Un arī šinī disciplīnā tas nonācis mājinieku īpašumā. Vītola, Aparjods un Bots/Plūme finišēja pēc divām minūtēm un 12,111 sekundēm un otrās vietas ieguvējus vāciešus apsteidza par 0,228 sekundēm. Trešo vietu ieņēma amerikāņi.

Kā zināms, sestdien Siguldā uzvaras divnieku ekipāžu sacensībās izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā arī Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, bet siguldiete Elīna Ieva Vītola ieguva sudraba medaļu dāmu konkurencē.

Nākamnedēļ Siguldā norisināsies Pasaules kausa piektais posms, kurā arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.