Menu
 

Komandai zelts, Vītolai bronza kamaniņu sporta Eiropas čempionātā Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, Mārtiņš Goldbergs Foto - Mareks Galinovskis, Mārtiņš Goldbergs

Latvijas kamaniņu sportisti izcīnījuši zelta medaļas komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā un vienlaikus arī Eiropas čempionātā svētdien Siguldas trasē. Individuāli par bronzas laureāti dāmām kļuva Elīna Ieva Vītola. Kopumā, pieskaitot vēl arī Eiropas čempionāta vērtējumu U23 vecuma grupā, Latvijas sportisti nedēļas nogalē Siguldā izcīnīja 17 medaļas.

Dāmu individuālajās sacensībās trīs no pirmajām četrām vietām ieguva Vācijas kamaniņu braucējas. Par Eiropas čempioni kļuva Anna Berreitere, kura divu braucienu summā par 0,031 sekundi apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Dajanu Eitbergeri.

Sekundes sešas tūkstošdaļas Eitbergerei zaudēja siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura braucienos sasniedza sesto un ceturto rezultātu, ieguva Eiropas čempionāta un Pasaules kausa bronzas medaļas, kā arī zelta godalgu Eiropas U23 vecuma grupas ieskaitē.

Sigita Bērziņa no Siguldas braucienos bija ceturtā un devītā un finišēja 0,137 sekundes aiz A.Berreiteres, kas viņai deva sesto vietu Eiropas čempionāta un bronzas medaļu Eiropas U23 grupas vērtējumā. Savukārt saulkrastiete Kendija Aparjode pēc pirmā brauciena bija sacensību līdere, taču otrajā, kad startēja pēdējā uz mazāk kvalitatīva ledus, uzrādīja tikai 12.rezultātu un noslīdēja uz septīto pozīciju (+0,183 s).

"Kas var būt labāks par izcīnītu Eiropas čempionāta medaļu mājās," Vītolas pēc finiša teikto citē aģentūra LETA. "Nejutu, ka laiks kaut kur pazuda, jo trases lejasdaļu neizbraucu slikti. Vairāk kļūdījos trases vidusdaļā, tāpēc beigās nepietika ātruma, lai tiktu augstāk. Šoreiz ļoti daudz ko nospēlēja laikapstākļi. Pagājušajā nedēļā bija vienkārši jānobrauc savi braucieni, ledus nebremzēja. Pirms nedēļas noteikti sanāca labāki braucieni, un man labāk patīk cietāks ledus. Šodien bija ļoti mīksts. Ārā līst un sarma uz ledus veidojas ļoti ātri. Jo ātrāk tu brauc otrajā braucienā, jo labāk.”

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvertējumā līderei D.Eitbergerei ir 512 punkti. Elīna Ieva Vītola ir sestā (310 p.), Kendija Aparjode četrpadsmitā (205) un Sigita Bērziņa sešpadsmitā (198 p.).

Vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās no deviņu valstu kvartetiem līdz finišam sekmīgi tika vien seši. Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme finišēja pēc divām minūtēm un 13,143 sekundēm un otrās vietas ieguvejus vāciešus apsteidza par 0,367 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Itālijas sportisti.

“Medaļu kaklā uzkārt – tas ir liels gods. Esam šīs medaļas nopelnījuši. Arī trasē, manuprāt, mēs parādījām, ka šīs ir mūsu mājas,” pēc komandu sfatetes apbalvošanas ceremonijas komentēja Kristers Aparjods.

Uzvaru stafetes sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja otro nedēļu pēc kārtas un sezonas kopvērtējumā pēc trim sacensībām kļuvuši par līderiem.

Nākamās sacensības kamaniņu braucējiem būs pasaules čempionāts 27.-29.janvārī Oberhofas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.